Ihan ensiksi kiitos kaikista kommenteista täällä ja Tiinulin blogissa. On ollut ihana niitä lukea, ja jos minusta tuntuu näin hyvältä, niin uskon, että Tiinulin läheisistä tuntuu myös hyvältä. En torstaina, edellisen päivityksen, laulua valitessani arvannut, että pääsen sitä laulamaan jo viikon päästä. Tänään tuli pyyntö, että isännän kanssa olisimme tuttavan hautajaisissa viikon päästä laulamassa ja niinhän minä sitten lupasin. Mielestäni tuo laulu sopii oikein hyvin siunaustilaisuuteen, kirkkoon. Kyseessä on entinen naapurini, nykyisen naapurini äiti. Jotenkin kuolema on tullut lähelle useasti tässä loppuvuoden aikana. Mutta niin se vain joskus on. Kaikella on aikansa.

 

Tänään olemme olleet mukavalla kyläreissulla Nokialla. Ennen sinne lähtöä kuvasin neuleita joita on valmistunut tässä viikkojen kuluessa, mutta jääneet kuvaamatta, kun aina on ollut pimeää.

Tovea on ollut puikoilla näitä lapasia tehdessä. Turkoosit ovat pieneen naisen käteen sopivat. Ja puna-harmaa raitaiset taas isoon miehen käteen sopivat.

 

Molemmat on neulottu 3,5 puikoilla ja pienissä on ollut silmukoita 12/puikko isoissa 15/puikko. Pyykkikoneen päivittäispesuohjelma ja 40° on ollut hyvä huovutus lämpötila tässä uudessa koneessa.

Malli: peruslapaset, huovutettu

Lanka: tove

Menekki: Turkoosit 46 g

Raidalliset 57 g

Puikot: 3,5

Huovutus: 40° päivittäispesu

Muutakin on täällä kuvattuna, mutta laitan niitä sitten vaikka ajastettuina päivityksinä tulemaan, että täällä tulossa olevan kiireisenkin viikon aikana tapahtuu jotain.

Meillähän on tulossa 10v juhlaviikko. Vilmalla on tiistaina syntymäpäivä, jota juhlitaan sitten loppuviikolla. Mummi on luvannut olla apuna synttärileipomusten kanssa, kun tulevalla viikolla on vähän iltatöitäkin.

 

Huomenna on 1. adventti. Me lähdemme käymään kylässä kummitytön uudessa kodissa.  Taidetaanpa hoosiannaa veisata autossa radiojumalanpalveluksen myötä. Vanajan kirkosta tulevan TV-jumalanpalveluksen sitten katselen netin kautta, jossain vaiheessa.

 

Oikein hyvää ja siunattua alkavaa adventin aikaa sinulle.

 

PS: Reilun tunnin päästä soi taas jo jouluradio.