Hups, onkos nyt mennyt niin, että bloggaukset tulevat kahden viikon välein. Mihin se aika oikein on hurahtanut? Tosi kyllä on, että aika menemistä tämä on ollut, joten ei tässä koneen ääressä ole ehtinyt juurikaan istua.

Ensin yksi terveyteen liittyvä juttu. Varasin ajan hammaslääkärille joitakin viikkoja sitten. Syys oli se, että tiesin oikealla ylhäällä olevan reiän. Nyt sattui, että yksityiselläkin oli kolmen viikon jono, ja kun ei hammas särkenyt niin ei ollut hoppu kiire. Meillähän kunnalliseen hammashoitoon pääseminen on aikuisella aikas hankalaa, joku sanoisi mahdotonta. Itse en ole viiteentoista vuoteen sinne edes yrittänyt. Enkä kyllä juurikaan ole hammaslääkärissä käynyt. 

Viime viikon perjantaina sitten oli aika Hammaslääkärille. Olin päättänyt, että vien aamulla auton renkaiden vaihtoon ja sitten kävelen hammaslääkäriin ja sieltä sitten autoa hakemaan ja sitten töihin. Auton sain vietyä ja sitten hammaslääkäriin. Hammaslääkärissä käynti ei kuulu todellakaan lempipuuhiini, en kehtaa näin julkisesti sanoa, kuinka kauan oli edellisestä käynnistäni. Nyt aloitettiin tarkistuksella ja löytyihän se reikä heti. Viisaudenhammas oli ottanut nokkiinsa ja sehän sitten päätettiin poistaa saman tien. Onneksi en sitä tiennyt etukäteen, sillä olisi tullut unettomia öitä. Kyllähän se repiminen siellä suussa tuntui, vielä kun olin näköjään päättänyt, että en siitä hampaasta hevillä irti päästä. Hampaan mukana jäi sitten se tinnitus, joka on jatkunut tammikuusta asti. On ollut ihan outoa, kun ei tarvitse ihan koko aikaa kuunnella kun oikea korva soi. Nyt tulee välillä sellaisia hetkiä, että pikkuisen tinnittää, mutta suurimmaksi osaksi ääni jäi pois. 

Jännitys oli sitten suuri, että kuinkas nyt onnistuu isännän kanssa Yhteisvastuun musiikillisen iltapäivän ohjelma, kun lauantaina ei suu juurikaan vielä auennut. Sunnuntaina tilanne oli jo kuitenkin lähes ennallaan. Posken turvotusta voi kyllä valokuvista huomata, mutta pääasia oli, että laulut menivät hyvin ja Yhteisvastuu sai kuulua tilaisuudessa.

Seija%20ja%20Maria-normal.jpg

Kuva: Jorma Niemelä

Laulua, jota tässä laulan en osaa sanoa, mutta mielestäni tässä Jorman ottamassa kuvassa on jotain niin koskettavaa, takana näkyy Tervakosken kirkon alttaritaulun Maria. Linkistä voikin sen lukea, etä kirkon alttaritaulun on maalannut taiteilija Greg von Swetlick ja sen on lahjoittanut kirkkoon vuorineuvos Gösta Serlachius.

Pertti%20ja%20Seija%20akust-normal.jpg

Kuva: Jorma Niemelä

Tässä kuvassa isäntä soittaa kitaralla, jonka on itse rakentanut. Kiitos, teille jotka olitte kuulemassa, ainakin jotkut teistä käyvät täällä lukemassa. Tervakosken kirkkoon liittyy minulla paljon muistoja, ja tuntui hyvältä olla siellä laulamassa. 

Yhteisvastuukeräyksen vuoden 2014 teemana on Hyvä kuolema. Oulun tuomiokirkkoseurakunta järjesti runokilpailun aiheesta. Aivan ihania runoja voi käydä täältä lukemassa. Isännästä oli muuten aikas ihana juttu Yle Hämeen nettisivuilla, saa käydä lukemassa ;-)

Koko viikon kulki matkassani Calidus-huivi, jonka olen saanut valmiiksi. Ajatuksena oli, että kuvaan sen jossain sopivassa tilanteessa. Sitä sopivaa tilannetta ei sitten viikolla tullut, joten tänään sen kotipihassa kuvasin. Kamerasta löytyi taas se säätö jolla saan niitä mielenkiintoisia kuvia.

Untitled

Tässä kuitenkin nyt kuvia siitä, mitä oikeasti tuli puikoilta.

Untitled

Lanka on ostettu Berliinistä talvilomalla, kerällä ei nähnyt kuinka pitkästi yhtä väriä tulee, eikä liikkeessä ollut mitää joka olisi tuosta langasta neulottu. Vähän tuo väriraportti oli lyhyempi kuin ajattelin ja se vähän söi neulontaintoa. Jätin viimeisestä mallikerrasta osan neulomatta, kun viimeinen lankakerä oli mennyt johonkin piiloon. Kun sain huivin pääteltyä, niin tuo keräkin suostui taas tulemaan näkyviin.

Untitled

Lanka on 100% merinovillaa ja 50 gramman kerässä on lankaa 190 metriä. Oli kyllä kerrassaan ihana lanka neuloa. Jäljellä olevasta 50 gramman kerästä pitää nyt tehdä jotain kaunista.

Untitled

Malli: Calidus (Päivi Mäkinen)

Jätetty viimeinen mallikerta vajaaksi

Lanka: Mille Colori baby

Menekki: 95 grammaa

Puikot: 4 mm

Huomenna on palmusunnuntai, siitä sitten alkaakin hiljainenviikko. Minulla on kahvinkeittovuoro huomenna kotiseurakunnan Ilonassa, olemme ystävän kanssa olleet muutamina markkina sunnuntaina siellä kahvinkeitossa, jotta markkinaväkikin oppisi tulemaan sisälle. Toivottavasti huomennakin on väkeä liikkeellä. Jauhalihapasteijat ovat paistuneet tänään täällä Heimolan uunissa ja Marjaanan uunista on tullut makeaa herkkua. Tällä kertaa meillä ovat miehetkin messissä.

Oikein siunattua ja hyvää hiljaistaviikkoa sinulle.

Untitled