Muutama viikko sitten ollessamme asemalla neulomassa, tuli kokin kanssa puhetta kengän koosta ja taidettiin siinä pipostakin puhella. Tuula-mumma jo tuossa muutama viikko sitten otti ja tempasi sukat kokille. Korvaläppäpipo jäi minun tehtäväkseni. 

Lanka pipoa varten kotiutui tyhypäivänä Snurresta. Sömand`s garn oli ennestään minulle vieras lanka, mutta luotin Snurren väen asiantuntemukseen, enkä suotta. Kerrassaan hyvä ja riittoisa lanka neuloa, melkein toisenkin korvaläppäpipon voisi vielä tehdä.

Pipomalli löytyi kirjasta Helpot myssyt ja pipot. Mietin ensin Tikrun Muikkuset pipoohjeeksi, mutta kun ei ollut puhetta kokin kanssa palmikoista. 

Ohjetta hiukka sovelsin ja kotona styrox-päähän sovitettuna pipo oli hieman ison oloinen.

IMG_4246

Sömand´s garnin lisäksi reunukseen virkkasin vuosikerta nallea.

Keskiviikkona työpäivän päättyessä oli kokki kovasti yllättynyt, kun saikin lähteä kotia kohti uusi pipo päässsän. Onnistuin siis yllättämään. Kuvissa saatte nyt tyytyä kännykkäkuviin.

IMG_0184

Edelleen olemme muuten sopineet, että Turengin Asemalla neulotaan, seuraava kerta on keskiviikko 21.10, pitkämatkaisemmatkin pääsevät, sillä juna pysähtyy asemalla. Helsingistä ja Tampereelta ja sitten tietenkin illalla kotiinkin. Minulla vaan itselläni tuppaa loppuvuoden olevan keskiviikot varattu, joten näillä näkymin jää minun neulomiseni nyt tältä vuodelta. 

IMG_0183

Kokin pipo
Malli: Korvaläppäpipo kirjasta
Helpot myssyt ja pipot
Lanka: Sjömands garn, Snurresta
Menekki: 78 grammaa
Puikot: 4 mm

Ennen asemalle lähtöä sain Pekkolan tilan lampaiden villasta kehrättyä lankaa. Hahtuvalanka, jonka nimesimme Minniksi pääsi puikoille kuopuksen säärystimiksi. Ensin aloin tekemään ihan muunlaisella mallilla, mutta sitten suuremmat puikot ja poikittain ainaoikein neulominen veivät voiton.

IMG_4260

Huurteisella lammaslaitumella, josta tytöt ovat kotona lämpimässä, kävimme säärystimiä kuvaamassa. Äidin huopikkaat oli neidillä jalassa.

IMG_4268

Tässä samalla tulee ohje, jota voit soveltaa omaan käyttöösi.

1 vyyhti Pekkolantilan hahtuvalankaa 
(vaihtoehtona Pirtin kehräämön hahtuvalanka)
puikot 10 mm

Luo 25 silmukkaa, neulo aina oikein neuletta 25 cm. 

Päättele löyhästi ja ompele luonti ja päättely reunat yhteen.

Poimi yläreunasta silmukat (itse poimin 22 silmukkaa)
neulo 1 oikein 1 nurin joustinneuletta 2 kerrosta.
Päättele reuna ja viimeistele säärystimet. 

IMG_4270

Kuopuksen säärystimet
Malli: oma
Lanka: Pekkolan tilan hahtuvalanka
Menekki: 121 grammaa
Puikot: 10 mm

Vielä täytyy sanoa, että tykkäsin ihan tosi paljon neuloa tuosta hahtuvalangasta, vaikka eivät nuo kympin puikot minun parhaita kavereitani olekaan.

Lankalaihiksen tulos näyttää näiden valmistuneiden jälkeen -6230 grammaa. Ei siis ollenkaan huono.

lankalaihikseen 2015 liittyen mietin, onko neulojilla kiinnostusta täältä blogin kautta ostaa pois edullisesti täällä Heimolassa lojuvia lankoja, jotka eivät puhuttele minua? Vai tulevatko postimaksut niin kalliiksi, että ei kannata edes yrittää. Muutama askartelu ja ompelupuolen kirjakin tuolla saattaa olla, jotka kaipaisivat uutta kotia. Vai pitäisikö kysyä niin päin, että mihin olisi kiinnostusta? Vai olisiko mihinkään?

Sunnuntai illan hämärtyessä lähden siis yläkertaan tekemään jotain sen hyväksi että loppuviikkosta yöpymään tulevat mahtuvat tuonne "siivouskaaokseeni".

Sunnuntai terveisin seijap