Lauantai aamua ystävät!
Tuulinen ja vähän kolkkokin aamu, tulin kuitenkin jakamaan tänne teille mielestäni onnistuneet Rosettireseptin, jolla tein eilen Rosetit, kun en omia vehnättömien munkkeja saanut onnistumaan vappuaattona.
vehnättömät rosetit
2 kananmunaa
2 tl sokeria
0,5 tl suolaa
1,5 dl maitoa
1,5 dl Semper Fin mix hieno jauhosekoitusta
0,5 dl tattarijauhoa
Kypsentämiseen: rypsiöljyä noin 5 dl
Pinnalle: tomusokeria
Sekoita kananmunat, sokeri, suola ja maito keskenään vispilällä. Lisää jauhot hyvin vatkaten.
Kuumenna öljy kattilassa 170-180 asteiseksi
Kun öljy on kuumaa kuumenna rosettirautaa hetken kuumassa öljyssä, sitten kasta rauta taikinaan
HUOMAA että et kasta raudan yläpuolta, jotta rosetti pääsee irtoamaan raudasta.
Kun rosetti on kauniin ruskea laita se talouspaperin päälle valumaan.
Koristele valmiit rosetit tomusokerilla ja ei kun nauttimaan siman kanssa.
Nyt ollaan isännän kanssa lähdössä Kui siistii talkoisiin. Laitetaan oman kylän osuudelta tuo meidän Mallinkaisten tie siistiin kuntoon, uhkaavasta vesisateesta huolimatta, uskon, että meille tulee hyvä aamupäivä.
Kommentit