Näiden lapasten nimeksi tuli Maija-lapaset, sillä ensimmäisiä tällä mallilla tekemiäni lapasia muistan erään Maijan kovasti ihailleen. Siitä on siis jo noin 20 vuotta aikaa. Sitä onko malli oikeasti minun koululaisena 1970-luvulla itse suunnittelemani, vai olenko sen jostain löytänyt, en osaa varmaksi sanoa.

Lapaset aloitetaan sormen päistä ja edetään kohti rannetta. Huomaa että lapasen kärki ommellaan kiinni viimeistelyvaiheessa.
Lapaset olen tehnyt omaan pienehköön naisen käteeni sopivaksi. Ohje on kirjoitettu niin kuin olen lapasen neulonut. Toivottavasti saat siitä selvää.

2863280934_92579ba796-normal.jpg

Lanka: Novitan Isoveli colori

Menekki: 76 g

Puikot: 4 mm sukkapuikot

 

Luo 42 silmukkaa ja jaa ne puikoille seuraavasti

11 silmukkaa, 10 silmukkaa, 11 silmukkaa, 10 silmukkaa

1. kerros neulo  kaikilla silmukoilla oikein.

2. kerros Neulo 1. puikon ensimmäinen silmukka kahteen kertaan. Neulo 8 silmukkaa oikein 3 silmukkaa yhteen 8 silmukkaa oikein. Neulo 2, puikon viimeinen silmukka kahteen kertaan. Neulo 3. puikon ensimmäinen silmukka kahteen kertaan. Neulo 8 silmukkaa oikein 3 silmukkaa yhteen 8 silmukkaa oikein. Neulo 4. puikon viimeinen silmukka kahteen kertaan.

3. kerros aina oikein

jne

joka toisella kerroksella tulevat siis lisäykset ja kavennukset ja jokatoisella neulot aina oikein.

Neulo kunnes tulet peukalon paikkaan. (Minä neuloin 28 kerrosta). Neulo peukalon merkkilanka kerroksella, jossa ei ole lisäyksiä ja kavennuksia. Vasemman käden peukalo tulee toiselle puikolle. Neulo toiselta puikolta 2 silmukkaa, sitten erivärisellä apulangalla 6 silmukkaa peukaloa varten. Kun olet neulonut peukalon silmukat jatka lapaslangalla, neuloen apulangalla neulotut silmukat uudelleen.

Neulo lapasta kunnes ranteesi peittyy tarpeeksi. Lopeta lisäykset ja kavennukset. Neulo kerros nurin, kerros oikein, kerros nurin, kerros oikein, kerros nurin, kerros oikein ja päättele silmukat.

Neulo oikean käden lapanen peilikuvaksi. Peukalon paikka on  siinä kolmannella puikolla.

Peukalo

Poista apulanka varovasti ja poimi silmukat aukon ylä ja ja alareunasta, poimi myös aukon reunoista muutama silmukka. Jaa silmukat kolmelle puikolle ja neulo kunnes peukalo on melkein peitossa. Neulo jokaisen puikon alussa 2 silmukkaa yhteen kunnes jäljellä on 6 silmukkaa. Pujota lanka silmukoiden läpi.

Viimeistely

Ompele lapasen kärki umpeen etupistoilla. Päättele langanpäät.

2862449299_414c265ccf-normal.jpg