Eilinen päivä kului samanhenkisten ihmisten seurassa, kun menin Kässäjunalla Seinäjoelle messuille ja sitten illala takaisin.

Minä astuin junaan Hämeenlinnasta Mallin kanssa ja veilä meidän jälkeemme Tampereelta tuli neljä henkeä. Mukavaa käsityöporukkaa yksi junan vaunullinen. Bloggaajista junassa oli paikalla Ilun handu duunaa blogin Ilu ja Susannan työhuoneen Susanna. Heitä haastateltiin messuilla, mutta jotenkin onnistuimme Irinan kanssa missaamaan nuo haastattelut, vaikka kävimme paikankin kurkkaamassa, eikä siellä juurikaan ollut kai väkeä ollut kuuntelemassa.

Untitled

Junassa oli mahdollisuus ostaa Helmilankaa ja neuloa siitä junasukkia tai näitä Marjan kädessä olevia kämmekkäitä. Ohje näihin kämmekkäisii löytyy viimeisestä Kerinlehdet lehdestä. Kuten kuvasta näkyy vauhti oli melkoinen, ei onnistunut juurikaan näiden käsien valokuvaaminen.

Untitled

Novitan tervehdys meille matkalaisille oli täläinen ihana paperikassi, jossa oli valkoinen Rose mohair kerä, 5 mm koukku ja muutama vanhempi Novitalehti.

Untitled

Aamu väsymys on jo hierottu silmistä ja puikot kilkattavat ja juttua riittää.

UntitledSeinäjoen asemalla sitten ihmeteltiin ja odotettiin, meidän bussikuljetuksemme ei oikein pelittänytkään niin kuin oli sovittu. Puolituntia ja bussi tuli soitettuna paikalle. Kuljettajaa ei ainakaan hyvästä asiakaspalvelusta voi kiittää, sen verran tiuski meille kun autoon siirryimme. No, Seinäjoki Areenalle ja sieltä takaisin junalle kuitenkin iltapäivällä päästiin, eiköhän se nyt kuitenkin ole pääasia. 

Tämä oli minulla toinen kerta Seinäjoen messuilla. Edellisen kerran olin siellä vuonna 2006, silloin paikallisella bussilla ja sekin oli kiva reissu.

Messuilla en juurikaan kuvannut, tämä nurkka Lankavan osastolta oli kuitenkin kuvattava. Mitähän tuosta alhaalla olevasta paksusta Grosso langasta voisi tehdä?

 

Seijan 925_20141004_005

Matkaan lähti kyllä sitten tavaraa enemmän ja vähemmän.

Seijan 925_20141004_007

Reppu on täynnä, vähän evästä ja se Novitan pussi on laitettu myös sinne. Niin ja se mukana ollut matkakäsityö tietenkin. Lapsille tuliaisiksi lakua. Muut ostokset sitten esittelenkin vielä kuvissa.

Yhdeltä Taito etelä-pohjanmaan osastolta ostin langat ja mallin kahta pipoa varten luonnon valkoinen tulee kuopukselle ja pinkki minulle. Pipo ohjeessa luki nyt sekin, että sen jakaminen sähköisessä mediassa on kielletty.

Untitled

Villavintin Suomenlampaan villaa ostin yhden neuleen verran. Jospa nyt saisin jo pitkään haaveilemani neuleen Kalavalaneule kirjasta puikoille. 

Untitled

Kässäjunasta jäi mukaan seuraavan kuvan tarvikkeet.

UntitledPaluumatkalla ostin tuon kauniin Ilun käsinvärjätyn langan, Susannalta tuli lahjaksi kaksi kaunista tagia, vai mitä nuo nyt ovatkaan nimeltään. Tarja Heikkilä jakoi meille infoa risuasioista.

 

Untitled

Tässä kuvassa näkyvät kaikki ostokseni ja kotiin tuomiseni etuoikealla on Alice A:n tappikangaspuut, joita kokeilinkin jo tänään. Heijastin ranteenlämmittimet on tehty, mutta biistä enemmän toisena päivänä. Vasemmassa alanurkassa on Roosa nauha sukkaohjekuvasto, lankoja noihin sukkiin en voinut ostaa kun kaikki Roosanauha sukkalangat ovat aloe vera käsiteltyjä.

Syksyn tuntua on ilmassa, lampaat lähtivät tänään kotiin. 

Untitled

Rehtorilla on mietteliäs ilme, kun aamulla kerroin, että on kotiin lähdön päivä. Onneksi me myös saamme oman rehtorimme kotiin viikon työreissusta, niin rehtorien määrä on vakio.

Untitled

Heippa teille meidän ihanat kesätytöt... Teitä tulee ikävä.