Maaliskuinen tehvehdys Heimolasta. Täältä tautivuoteelta toipuneena kirjoittelen, joku kumma viirustulehdus vei taas äänen totaalisesti ja jouduin tässä olemaan sairaslomalla kolme päivää. Tämä sairasloma-aika oli samalla myös äänilepoa ja sen käytin hyväkseni katsomalla suomalaisia neulepodcasteja YouTubesta ja sen minkä jaksoin, koitin saada yläkertaa ja mm. lankavarastojani järjestykseen. Laatikollinen lankaa lähtee huomenna kotiseurakunnan Ojatuvan kässäpiiriin, jotta saavat tehdä niistä jotain tarpeellista. Oman osansa saa myös kotiseurakunnan lähetysväki, siellä syntyy kirjoneulelapasia ja sormikkaita ihan varmasti nalle-vahvuisista langoista.

Tänään tein pikaisen aamukäynnin Helsinkiin ja poikkesin pitkästä aikaa Snurressa. Yhtään kuvaa en ottanut, kun ihailin kaikkea sitä kaunista mitä olivat hyllyt ja telineet pullollaan. Snurren nettisivuilla on hyviä kuvai ja sieltä voi kaydä aistimassa Snurren aina lämmintä tunnelmaa.

Tutustumistarjouksena Snurressa oli BioBalance villa-puuvillalanka BC-Garnilta. Kun Takorauta ei nyt tykkää niistä langoista, jotka olen siihen valinnut se saa jäädä jäähylle, tai siis puran sen kokonaan ja aloitan sitten uudestaan, mutta se vaatiin pidemmän breikin.

Untitled

Kuvasinpa ostokseni heti tyhjässä junassa, ennen kotimatkan alkua. Neljä vyyhtiä tummaa harmaata, kaksi lilaa ja yksi vaaleanpunainen. Junamatkalla jo melkein päätin mitä näistä tulee. Mieli tekisi jo aloittaa, mutta tuli yksi lahjaksi neulottava neule, tähän väliin, joten täytynee se ensin hoitaa loppuun.

Untitled

Tässä kuitenkin vyyhdit vielä kotipihan hangella kuvattuna, värit ovat tässä aikalailla oikeat. Toivottavasti ei ketään haittaa, että kuva on ylösalaisin.

Untitled

Se puikoilla oleva neule on tässä, eilen tajusin, että eräs ystävämme täyttää 70 vuotta. Nyt hys hys, jos joku tietää kenestä kirjoitan. Lahjan on tarkoitus olla yllätys. Lankoina näissä lapasissa on Novitan vanhoja Wool merinoita, tummasininen ja punainen, Maija-lankaa on tuo vihreä ja Novitan Wool sävyä tuo beige. Ainakin nyt näytää että näistä tulee miehen käteen sopivat Tsiisus-lapaset

Halusin kuvata lapasen tekeleen niin, että näette puikot jotka minulla on käytössäni. Puikkoina ovat joululahjapuikot, jotka tulivat kotiin Titityyn paketissa. Satuin siis näkemään jouluviikolla jonkun sellaisen kuoren ;-), josta tiesin mistä se tuli. Olin siis onnistunut vihjaamaan isännälle, että nämä voisivat olla kiva lahja.

Untitled

Olen joulun jälkeen neulonut näillä puikoilla ja vaijereilla tosi paljon. Puikoilla olevassa huivissa on puiset puikot, jotta sain sen otettua koneeseen mukaan, enkä sitten vaihtanut muihin, mutta edellisen päivityksen sukat oli neulottu näillä ja se Takoraudan alku oli mys näillä puikoilla tehty. Minä tykkään vaijerista, se ei kiemurra eikä vänkää vastaan. Puikot ovat kirurgin terästä ja niistäkin tykkään. 


Kerroin katselleeni äänettömänä ollessani noita suomalaisia neule podcasteja YouTubesta, aika monessa niistä on esitelty toinen toistaan hienompia projektipussukoita. Minähän esittelin tuon Liisan ohjeella virkatun pussukan. Sen sisällä minulla on kulkenut käsityö jossain kankaisessa pussukassa. Kankaisia pussukoita minulla riittää. eilen laitoin kässähuonettani järjestykseen ja otin samalla kuvan pussukoista.

Untitled

Näitä on siis tosi monta, en laskenut kuinka monta. Joku saattaa sieltä bongata tutun näköisenkin pussin/kassin. Nämä ovat kaikki hyvin palvelleita ja palvelevat edelleen. En siis ihan heti ala itselleni ompelemaan projektipussukoita. Jos erehdyn sanomaan jolle kulle, että ostan tuon kankaan projektipussukkaa varten, niin kieltäkää.

Tuosta virkatusta pussukasta on menossa naamakirjassa CAL. CAL tulee englannin kielen sanoista Crochet Along eli virkataan yhdessä. Tämä Cal on nimeltään Risteilypussukka Cal ja ajatuksena on, että virkattuihin pussukoihin saa vuorituksen opastusta syksyllä olevalla Burdan käsityöristeilyllä.  Vielä ei näkynytkään tuolla Risteilyn sivuilla ohjelma ja näytteille asettajat, ne on kyllä jo sovittu.

Itse en ole vielä varma risteilyllä lähdöstä. Täytyy katsoa kuinka saan työt järjestettyä. Tuohan on valtakunnallinen vanhusten viikko  ja silloin tapahtuu paljon työrintamallakin.

Vielä paluu ostamiini lankoihin. Olen jo mekein päättänyt mitä langoista neulon, mutta olisiko sinulla ehdotusta minun näköisestäni neuleesta? Nyt saa ehdottaa. Mielelläni kuulen mitä sinulla olisi mielessä. Ajatukseni saattaa vaihtua.

Aurinkoisia maaliskuunpäiviä sinulle, toivottaa seijap