Piti ihan kirjoista ja kansista käydä katsomassa, että milloinkas nämä kesälomalla neulotut lapaset ovat valmistuneet. Aikaa on  kulunut tosi kauan. Paketti kilpailuun on lähtenyt 13. kesäkuuta. Ei ole varmaan kiellettyä näitä lapasia täällä esitellä, koska äänestykseenkin kaikki lapaset on laitettu nimen kanssa.

Langaksi valikoitui tico tico, ja mallineulehan on tuttu Oskarin piposta. Minun lapsuudessani tällä mallineuleella oli meidän perheessä useammatkin lapaset. Liitän tähän tekstin, jonka laitoin lapasten saatteeksi.

Lapsuuden malli

Tumput sopivat nuoreen tai pienen naisen käteen.

Näiden lapasten mallina ovat olleet omat lapsuuteni lapaset. Lapaset olivat pääväriltään kirkkaansiniset ja  kaksi aina oikein kerrosta oli tehty keltaisella langalla, jossa yksi säie oli valkoinen. Mistä lapasmalli oli meidän perheeseemme kulkeutunut, siitä minulla ei ole aavistustakaan, mutta itse olen mallia käyttänyt moniin lapasiin. Värejä vaihtamalla tällä mallilla saa jokaiseen käteen sopivat. Silmukkamäärää muuttamalla mali sopii myös paksuihin lankoihin.

Nyt oli mukava kokeilla miten itsestään raidottuva lanka asettuu tässä yksinkertaisessa mallissa. Lapasten ilme vaihtuu tässäkin väriyhdistelmässä heti, jos tässä neulotun värillisen neulelookin 2 kerrosta oikein ja mustat kerrokset 2 oikein ja 2 nurin joustimena. Silloin värilliset kerrokset uppoavat ja lapasesta tulee mustempi.

Itse olen opetellut neulomaan ala-asteikäisenä ihan itsenäisesti äitini neuleoppaiden avulla. Moni ihminen sanookin ”Ai, se jolla on aina neule kädessä?” Neulominen on minulle tärkeää, siinä näkee heti kättensä työn tuloksen ja neuleilla voi ilahduttaa monia ihmisiä, lähellä ja kaukaa.

Lanka: Novita tico tico musta (099) ja tivo tivo puna-pinkki-keltainen (852), puikot 2,5

SeijaP, Turenki, 42 v

Tuossa yllähän tulivat nuo tiedot lapasista jo kerrottua. Kilpailu lapasiahan sitten näkee Novitan tumppurekassa, kun se lähtee kiertämään ensi vuoden helmikuussa. Vai ottavatkohan lapasia tumppurekkaan? .

Luulenpa, että itse teen tällä mallilla vielä useita lapasia.

Mitä sinä neulot ja laitat käteesi? Lapasia, tumppuja, tumppeja, rasoja vai jotain muuta?