Lankakaupan syntymäpäiviltä tein hankintoja ja ostin Annalta langat Vanilla-boleroon. Kristiina kyseli tuolla aiemmassa päivityksessäni, että onko Annalla tosiaan lankakauppa Helsingissä ja siellä kommenteissa vastailin, mutta laitetaanpa nyt tännekin siitä. Itse en ole vielä villa LANKAssa käynyt, mutta ehkä kesällä sitten. Siis kyllä, kyllä Annalla on lankakauppa osoitteessa Kinaporinkatu 1 LH 3, Helsinki.

Lainaan tähän Annalta saamasta esittestä tekstiä. Valitettavasti en saanut tähän liitettyä niitä kutsuvia valokuvia, jotka esitteessä olivat.

villa LANKA sijaitsee vanhassa Jugend-talossa, kiven-heiton päässä Sörnäisten metroasemalta. Rakennus on Vaasankadun ja Kinaporinkadun kulmassa, eli olemme Vaasanaukion ’takapihalla’.
Metron lisäksi Sörnäisten ’Kurviin’ pääsee keskustasta kätevästi myös lukuisilla busseilla tai ratikoilla nro 6 ja 7a sekä b.
Liike on auki ma-pe klo 10-18 ja la klo 10-14.

villa LANKA on viime syksyn aikana hiljalleen hivuttautunut vanhan, tunnelmallisen talon kivijalkamyymäläksi Kallion Harjuun. Olemme vuodesta 2005 pyörittäneet alan maahantuonti- ja tukkuliikettä, ja kesällä 2012 aloin katselemaan vapaita toimitiloja, mielessäni löytää katto alati kasvavalle varastollemme sekä työtila itselleni. Heti kun astuin sisälle tähän valloittavaan tilaan, tiesin että ’salaisesta haaveestani’ olisi tulossa totta. Oma LankaKauppa ja olohuone kaikille käsitöihin hurahtaneille!

Järjestän tiloissamme myös käsityöiltoja. Toistaiseksi illat ovat olleet parillisten viikkojen tiistaisin ja parittomien torstaisin. Helmikuussa illat jatkuvat joka tiistai ja torstai. Illat ovat vapaamuotoisia sekä maksuttomia, ja mukaan voi tulla silloin kun itselle parhaiten sopii. Aloittelemme klo 18 (aikaisemminkin saa tulla) ja lopettelemme siinä klo 20-20.30, mutta käytännössä ovet menevät kiinni usein vasta klo 21.

villa LANKAN sohvaryhmälle saa kyllä aina istahtaa, neuleen kanssa tai ilman. Neulotaan yhdessä, jutellaan niitä näitä ja kahvitellaan, sekä tutustutaan toisiin käsityönharrastajiin. Kurssejakin voidaan järjestää aina kävijöiden toiveiden mukaisesti.

Toivottavasti tapaan Sinutkin sohvallamme! (Lainaus Annan esitteestä)

 

Vanilla-bolero on kuitenkin virkattu ihan kotosalla, ei tuolla Annan kutsuvalla sohvalla. En olisi ihan heti uskonut Akryylilankaa hankkivani, mutta kiva bolero tuli. Virkkaaminen tuntui kipeälle olkapäälle helpommalta ja nythän tuo olka ei enää kiukuttele lainkaan.

IMG_9288-normal.jpg

Lankana on Vlanika Lida, jota ostin neljä kerää, mutta ihan tuo ei riittänyt vaan jemmassa olevat Tennessee ja Luxus Cotton pääsivät viimeisen kerroksen nirkkoa ja kädenteitä täydentämään. Ohjessa ollut kirjava lanka oli Rosarios 4 Tic Tacia, mutta sitä ei ollut siniseen väriin sopivana, joten ostin Terhiltä Marks&Kattensin Venedigiä, joka on 81% viskoosia ja 19% pellavaa.

IMG_9292-normal.jpg

Vähän isommallekin ihmiselle tämä bolero menisi, mutta kyllä tämä varmaan omaan käyttöön tulee jäämään.

IMG_9296-normal.jpg

Vanilla-bolero

  • Malli ja ohje: Kashmir arts/ Anna Ishtiaq
  • Lanka: Vlnika, LIDA 4 kerää
  • Marks&Kattens, Venedig 3 kerää
  • virkkuukoukku 4 mm

 

Annalle kiitos kivasta ohjeesta, ja eiköhän tosiaan kesällä tavata.