Viime kesänä ostin Turusta Paris lankaa kesämekkoa varten. Kuitenkin jäin miettimään, että miten minulla olisi käyttöä tälle, kun mekon yläosa olisi kerrassaan paksu, kun on virkattu pylväillä. Malli jäi siis viime kesänä aloittamatta, mutta langat kutkuttivat milelessä ja alkukesästä Kesän Vanilja pääsi puikoille vaalean sinisenä versiona.

Juhannusaatto iltana, kun tulimme kotiseurakunnan kokolta isäntä kuvaili minua kavereideni kanssa lammashaassa.

IMG_4952

Rapsutettavana minulla on Muru, edessä oleva karitsa on vielä kovin arka Täppä ja taaempana siskonsa Viiru, josta arkuus on kaukana.
Tunika oli kiva neuloa, kun pystyi käyttämään kaiken vaalean sinisen langan. Aluksi neuloin ylhäältä aloittaen vyötärölle asti, sitten neuloin hihat, ja lopulla langalla jatkoin niin kauan kuin lankaa riitti. Vähän piti helman pitsikuviossa soveltaa ja neljä ainaoikein kerrosta jäi neulomatta, kun lanka loppui.

IMG_4951

Tässä kuvassa näkee sitten sen helman rullaamisen, joka tapahtuu kun ei ole niitä ainaoikein kerroksia, mutta eipä tuo minua haittaa. Nyt kun otin tunikan pyykistä höyrytän taas helman suoraksi ja jos jotakuta häiritsee rullaaminen, niin se on hänen ongelmansa.

IMG_4945

Reksin selän yli nenitellää Murun kanssa. 

Tämä neule on jo ollut tosiaan niin paljon käytössä, että ensimmäinen pyykkikoneessa pesukin on tehty. Pesuohjeessa on 60° C, mutta minä laitoin 40° muun puseropyykin kanssa ja hyvältä näyttää edelleen. Tykkään Parisista lankana mutta yksi näin raskas kesäneule on kyllä tarpeeksi, joten tällä mennään nyt jonkin aikaa. 

IMG_4932

Malli: Drops Vanilla Summer
Lanka: Drops Paris
Menekki: 600 grammaa
Puikot: 4,5 mm

Lankalaihikseen tämä neule tuo vielä kesäkuulle 600 grammaa miinusta. Keittiö vaaálla punnittuna neule painoi kyllä 603 grammaa, mutta kun lankaa olen ostanut 600 grammaa, niin sillä mennään. Vielä perjantaille asti on käsitöillä aikaa tulla lankalaihiksen puolivuotis katsaukseen, joten nyt pitäisi saada kaikki melkein valmiit kondikseen, jotta saadaan nekin tulokseen.

Tällä hetkellä lankalaihiksen 2016 tulos on - 15 242 grammaa ja jos isännältä kysytään, se ei näy vielä täällä missään. Saas nähdä kuinka käy kun menen huomenna piipahtamaan Vihreässä vyydissä, tarttuukohan jotain mukaan?

Vielä kesäkuun 4. päivä kuvatulla syreenin kukalla, oikein hyvää kesäkuun loppua kaikille.

DSC05118