Tänään oli ihana työpäivä, niin paljon lämpöä, kauniita sanoja, hymyjä ja halauksia. Tämä oli niitä päiviä kun jälleen iloitsee tosissaan siitä että on vanhustyön diakonissa.

Joskus vuoden lopulla huomasin, että Helsingin tuomiokirkon portaat peittäneille tilkkupeitoille etsittiin hyviä lahjoituspaikkoja. Meillä sitten vanhustyön diakoniatyön porukalla ilmoitimme Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan alueella olevia vanhusten hoitoyksiköitä ja saimme niihin peittoja.

Tänään oli sitten päivä, jolloin pidettiin peittojen luovutustilaisuus eräässä Hämeenlinnan hoivayksikössä. Mukanani oli Tuomelan martoista Leena ja Eija. Olimme varautuneet siihen, että paikalla olisi edes jonkun tiedotusvälineen edustaja, mutta eipä ylittänyt uutiskynnystä. Minulla oli matkassa kamera, tässä muutama kuva, joista saajia ei tunnista.

Peittoja tuli yksi jokaiselle talon asukkaalle, tässä peitot odottavat sitä, että jokainen vanhus löytää juuri sen itselleen mieluisen torkkupeiton.

Jos ei näe on peitto valittava sen mukaan miltä se tuntuu käsissä. Siksi siis pitää kokeilla tarkaan useampi peitto.

Tarkkaan pitää myös tutkia, kua on tämän minun peittoni virkannut. Ihanasti oli peittoihin laitettu tervehdyksiä ja runon pätkiä. Useassa oli myös tekijän tai tekijöiden nimi.

Peitto oli hyvä laittaa lämmittämään jalkoja, nyt kun pakkasta ulkona oli yli -20°. Tai jollekin peitto oli juuri sopiva hartian lämmitin.

Tämä peitto on juuri minulle. Joskus sattuu niin, että tietää heti mikä on oma.

Uskon, että nämä peitot lämmittävät mieltä ja näistä on paljon iloa ihan jokaiselle peiton saajalle. Meille peittojen jakaminen oli äärettömän palkitsevaa. Jotenkin huomasi sen, että tämä on sitä ikäluokkaa, joka on itse tehnyt ja antanut paljon ja nyt kun he saavat jotain, he osaavat olla kiitollisia.

 

Huomenna onkin sitten Tumppurekka Hämeenlinnan torilla ja sinne pitää mennä katsomaan. Toivottavasti tumppurekkakin tuo ympärilleen yhtä paljon iloa kun tilkkurekka.

 

Oikein hyvää kynttilänpäivä viikonloppua kaikille. Tiedättehän sen vanhan kansan viisauden, että jos kynttilänpäivän seutuvilla on leutoa niin se tietää kehnoa kesää. Siis nyt kun pakkaset ovat kovia, kesän pitäisi olla lämmin.