Loppukesästä neuloin huivin Veerasta ja Akseli 8sta ja huivin nimeksi tulikin Veera-akseli. Huivi lähti Suuren käsityön ja Pirkanmaan taidon huivikilpailuun Mitään ei ole kuulunut kilpailun järjestäjiltä ja tiedän kilpailun ratkenneen, joten julkistanpa teille Veera-akselin.

Akseli 8 on minulle tuttu lanka, olenhan siitä neulonut Pellavapolkuja ja yhden Pinaattitunikankin. Veera-akseli on itse asiassa kakkosversio kilpailuhuivista, ensimmäinen lila versio, ei ollut sitä mitä ajattelin, mutta mummojen pyynnöstä senkin kyllä laitoin kilpailuun. Siitä huivista sitten oma bloggaus.

 

 


Ensin neuloin kaksinkertaisella langalla siis 1 Veera ja 1 Akseli 8 mallineuletta ja sitten yritin huovuttaa 40° pikapesussa, mitään näkyvää ei tapahtunut.

 

 

 


 

Aiemmasta Veera/Akseli huovutuksesta viisastuneena sitten ompelin huivin kiinni vanhaan lakanaan puuvillalangalla. Ihan vaan sillä ajatuksella, että ei huivista tulisi mörvelöä.

 


Huivin mitta oli yhden lakanan verran. Sitten tämän laitoin pyykkikoneeseen ja 40° kirjopesu ja ei mukaan mitään muuta. Jännityksellä odottelin, mitä saadaan ulos. Sitten vaan tiukkaa vennyttämistä ja pingottaminen muotoonsa.
 

 

 


Ulos tuli minun mielestäni kaunis huivi. Tämän huivin voitte siis käsittääkseni nähdä Pirkka-hallissa viikon päästä käsityömessuilla. Jos olen oikein ymmärtänyt, niin kilpailuun osallistuneet huivit ovat siellä näytillä.
 
Koska tämä Veera-akseli matkasi kilpailun kautta pois kotoa, niin neuloin perään toisenkin Veera-akselin. Ensin kuva siitä kuinka nämä huivit olen pingoittanut. Vanha sohva on ollut hyvä paikka pingottaa ja verhovaijeri on ollut oiva apulainen.Tämän Veera-akselin sitten kuvasin kaupungissa.

 
Kävin Wetterhoffin myymälässä ja tässä värivaihtoehtoja Veera-akseliin. Eivätkä ne tähän lopu, molemmissa langoissa on lukuisia värejä joista valita.
 

 
Tämän huivin annoin lainaan ja tämän voitte pongata messuilta Wetterhoffin osastolta.


 
Itse en tiedä vieläkään pääsenkö messuilemaan. Maanantaina on opinnäytetyön esitys, jos siinä on paljon fiilaamista niin siinä menee koko viikonloppu. Toisaalta, jos siinä ei ole fiilaamista on lauantaina Keski-Suomessa hautajaiset ja tuskin sitten sunnuntaina enään jaksan messuilla.

Oikein hyvää isänpäivän aattoa teille kaikille. Minä matkaan jo huomenna Pieksämäelle ja sieltä maanantaina Jyväskylään, sitten onkin koulupäiviä keskiviikkoon asti.