Tämä on kahdeksas kesä kun meillä on kesällä lampaita. Tänään on kotiutunut neljä uuhta joilla ei enää ole karitsoita matkassa. Kasvattajan kanssa todettiinkin, että heinä ei olisi ollut karitsoille enää sopivaa. Tai sitten sitä olisi pitänyt niittää niin, että uusi heinä pääsisi kasvamaan.

Lampaat 25.6.17

Kaksi mustaa ja kaksi valkoista lammasta. Vuoden ikäisiä ovat mutta nimiä ei vielä näillä ole. Eli saamme iloksemme näille nimet keksiä. 

Lampaat 25.6.17

Nämä kuvat on näpsitty kännykällä, joten parempia on luvassa kun otan kameran ja menen niitylle.

Lampaat 25.6.17

Mustaa ja valkoista teema vielä jatkuu. Olen saanut kuvattua Naava-huivin, jonka neuloin.

Untitled

Minun Naava-huivini innoittaja on tässä kuvassa oikeassa alakulmassa oleva Naava. Kuvassa on Pirjo, jolta keväällä ilmestyi huivikirja. Pirjo oli huhtikuussa esittelemässä kirjaansa Wetterhoffilla, jossa pääsin käymään töistä kiky-päivän ruokatauolla. Pirjo oli huiviinsa neulonut tumman harmaan lisäksi muista huiveista jääneitä jämiä. 

Minulla oli lankana Baby Ull, tummaharmaa ja siihen ajattelin laittaa jämiä kontrestiväreiksi. Kävi kuitenkin niin, että minulla olikin tätä  vuosikerta valkoista, jota oli myös edellisessä huivissa niin paljon, että lähes koko huivi tuli näillä kahdella langalla.

IMG_5973

Huivi aloitetaan niskasta ja lisätään silmukoita reunoissa. Ainaoikein neuletta neulotaan ja sitten ensimmäisen sileän neuleen  raidan jälkeen aletaan neulomaan nyppyjä. En ole mitenkään nyppyfani, mutta kyllähän niitä neuloo kun saa kaunista jälkeä.

IMG_5975

Valkoinen lanka meinasi loppua, joten tein ainaoiekin neuleeseen kansi vaaleanharmaata raitaa. Sitten jemmanimisestä paikasta löytyikin Knitn' slide huivista jäänyttä kerää, joten kaksi sileänneuleen raitaa ja yksi nyppykerros tuli taas tällä silkkivillalangalla ja viimeisissä nypyissä ja kerroksissa sitten oli taas vaaleanharmaa Babyull. Yhteensä lankaa meni tähän 161 grammaa ja huivista tuli ihan kivan kokoinen. Puikkoinä olivat 4 mm KnitPro puikot. 

 

IMG_5980

 

Puikoilla on tällä hetkellä Veera Välimäen mallilla Fast Forward neule (Ravelry linkki).

IMG_4612

Tässä neule on kuvattu ystävän neuleen kanssa, minun Fast Forwardini on siis tuo vasemmanpuoleinen. Lankoina ovat nämä maaliskussa Snurresta ostetut BioBalancet.

Toinen puikoilla oleva nele on Kappa-huivi (googlen kuvahaku-Kappa-huivi) jota en ihan heti olisi uskonut puikoille ottavani, mutta kun kotoa löytyy siihen sopivat langat niin miksikäs ei. Tämäkin on siis suomalaisen Veera Välimäen malli. Olen aikalailla tykästynyt hänen ohjeisiinsa.

IMG_0892

Huivissa on nyt siis menossa kolmas väri. Neljä väriähän on alkuperäisessä huivissa ja niin uskon tähänkin tulevan. Jälleen mietin mikä on se seuraava väri, mutta eiköhän se varmistu kun pääsen tikuttamaan tämän lila-viher-pinkin loppuun. 

Ihanaa alkanutta kesää kaikille, minä lähden katsomaan kuinka lampaiden kotiutuminen niitylle sujuu