Koko kulunut viikko on ollut meillä syyslomaa. Alkuviikosta kävimme mummolareissun Keski-Suomessa ja sitten loppuviikkoa on vietetty kotona. Huomenna alkaa arki ja sen jo tiedän, että aika kiireinen loppuvuosi on tulossa.

IMG_0192

Tiistaina muun perheen jäädessä Jyväskylään tapaamaan esikoisen kummisetää minä ajoin Toivakkaan tapaamaan omaa kummitätiäni. Aamupäivähetki kummitädin kotona ja kierros läheisten haudoilla Toivakan kirkkomaalla. Tuntui hyvältä viettää aikaa yhdessä ja saihan tuo päivän lämpimän ruuan tuojakin sitten kuulla viimeisen säkeistön lopun, Oke Peltosen laulusta, Muista joka päivä. Laulu jota on paljon vuosien aikana laulettu jo kummitädin aikaisemmassa kodissa, kun olin pikkutyttö.

IMG_0193

Kävin kuopuksen kanssa ostoksilla Teeleidissä, kupissa on Pu´ erh-teetä, joka on vuosikerraltaan 2006. Teen tai joman ostin siksi, että kun tämä minun vatsani aina välillä reissailee, niin kokeilenpa nyt tätäkin apua. Ei ollenkaan huono vatsan hellimismuoto. 

Jyväskylän taito-shopista hain Roosa nauha ohjekuvaston, lankoja en ottanut, kun ohuista langoista yksiväriset käsitellään edelleen aloeveralla ja luulen, että saan siitä edelleen allergiaoireita. Huomasin myös sen, että langan käsittelystä ei sanota tuossa ohjekuvastossa. Täällä verkkokaupassa se onneksi kuitenkin kerrotaan, että tilaaja sen tietää. Yksi lapanen on peukkua vaille valmis tästä kirjasta. Lankana vahha seiskaveikka jättiraita ja Laurin villalanka. Toivottavasti lapanen saa parinkin itselleen.

Loma lukemisena minulla oli Minna Lindgrenin kirjoittama Kuolema Ehtoolehdossa. Kirja laittoi ajattelemaan, oli huumorilla kirjoitettu ja dekkareistahan minä aina tykkään.

Titityyssä piipahdin ja sieltä lähti mukaan neljä vyyhtiä Tukuwoolia. Eli lankalaihikseen tämä syysloma teki 200 grammaa takapakkia. Enää reilu kaksi kuukautta laihista jäljellä, menisiköhän se niin, että en ostaisi yhtään lankakerää? 6030 on kuitenkin lankalaihiksen tulos tällä hetkellä, kun en laske mukaan noita neuleita joita tänään on kuvattu, mutta ei vielä blogattu.

Matkakäsityönä minulla olivat Dominolalapset, vuosikerta Woolista. Viimeistely nuo lapaset vielä odottavat, jotta voisi ne blogata. Joku Novitalaisten lankojen neuleeksi tekemis projekti täällä taitaa olla meneillään, sillä päättelyä vaille valmiina on myös pipo jostain tänne ajautuneesta Novitan Heijastus-langasta. 

Alkavalla viikolla siis toiveissa ehtiä bloggaamaan myös nuo tänään kuvatut neuleet.

Sunnuntaiterveisin seijap