Olen pakkasten paukkuessa koittanut saada yläkertaa järjestykseen ja siinä samalla käynyt läpi käsityöjuttuja, muutamat viittä vaille valmiit lapaset löytyivät ja ne tein tässä valmiiksi samalla kun neuloin isännälle Rehtori-uuhen värisestä hahtuvavillasta pipoa ja Tiinan Kinos lapasten mallineuletta.

Vuosikerta langat ovat olleet puikoilla tuloksena kahdet lapaset lahjalaatikkoon. Kuopus lainasi käsiään kuvaukseen. Ensimmäinen kuva on otettu salaman kanssa . Lapasten malli on Novitan malleja, jostain tosi monen vuoden takaa. Uudesta Novitaknits palvelusta tätä ohjetta ei löydy ainakaan ilman klubitunnuksia.

IMG_4331

Seiskaveikka tuntui neuloessa jotenkin napakammalta kun nykyiset laadut. Värikin on aikalailla tuo mikä kuvassa. Kun sopiva tilanne tulee joku saa tästä palmikkolapaset. Ihan ei näin kovilla pakkasilla ole parhaat mahdolliset.

 

IMG_4331

Palmikkolapaset Seiskaveikasta
Malli: Novita
Lanka: Novita, 7 veljestä
Menekki: 72 grammaa
Puikot: 3,5 mm

Toiset valmistuneet lapaset ovat Novitan Woolista, lankoina wool raita ja wool jonka nimi taisi olla wool sävy. Mallina on Rustoopuorin dominolapasmalli. Mallin olen ostanut ihan bloggaamisen alkuaikoina Seinäjoen käsityömessuilta. Tällä mallilla olen neulonut tosi monet lapaset ja aina langasta riippuen malli on aivan eri näköinen. Näitä neuloessa en täsmännyt raita woolia vaan annoin sen tulla aivan kun se kerältä tulee.

IMG_4340

Kuopuksen kädet taas mallina. Itse asiassa oli tässä malliin se muutos, että tein kavennukset niin, että tuohon keskelle tuli tuo ketju noista silmukoista. 

IMG_4337

Malli: Dominoneule lapaset
Taito Etelä-Pohjanmaa
Lanka: Novita Wool raita ja Wool sävy
Menekki: yhteensä 61 grammaa
Puikot: 3 mm
 

 Lankalaihikseen 2016, nämä lapaset tekevät 131 grammaa. Tällä hetkellä lukema on siis 708 grammaa. Vaikka lukema näyttääkin näin hyvältä, niin silti en ajatellut mennä käymään Lankapuoti Nepparin muuttomyynnissä. Siellä olisi kaikki langat -25%, kun oikeasti en tarvitse sieltä mitään.

Aikeissa on ottaa tälle vuodelle yksi neule, johon ei kotoa löydy lankaa. Tekisi mieli neuloa isännälle Hailuodon villapaita. Mitä lankaa suosittelisitte siihen? Ajatuksena on, että lanka ei olisi ihan kamalan paksua, nykyiset Seiskaveikka ja Jussi-langoista neulotut ovat olleet himpun verran liian paksuja ja toinen niistä löysikin jo tiensä SPR:n kirpparille. Väri olisi tumma harmaa, ehkä vähän meleerattu. 

Sunnuntainterveisin seijap