Viimeinen päivä syyskuuta oli mielenkiintoinen ja jännittäväkin päivä.

Syksyn Vanajaveden opiston kursseja selatessani bongasin sieltä kurssin Knit and chat. 

Untitled

Yhdessä neulominenhan on aina kivaa ja kun tuo minun puhuttu enkkuni tarvitsee ehdotonta treeniä niin tänne piti ilmoittautua ja olin niiden kahdentoista joukossa, jotka tälle kurssille pääsi. Kivaa!

Verkatehtaalla perjantain oli komea joukko eri-ikäisiä naisia ja uskon että meille tulee kivat viikonlopun aloittamiset tällä porukalla. Neulomme siis englanninkielisistä ohjeista ja opettaja antaa meille keskusteluaiheita joita keskustelemme englanniksi 3-4 hengen porukoissa.

Verkatehtaalta kiiruhdin Wetterhoffin vanhaan taloon, jonne olin ilmoittautunut klo 19.30 olevaan erään Hohtoneulonnan SM-kisaan.

Hiukka tietenkin harmitti, kun en ehtinyt kahta ensimmäistä erää näkemään. Ensimmäisessä erässä kun oli kisaamassa hallitseva Suomen mestari, Katja. Kolmannesta erästä eteenpäin sitten seurasin kisaa Vanhassa kutomossa.

Seuraavat kuvat ovat Mehukekkerit blogin Veeran ottamia, vielä enemmän kuvia ja Veeran katselijan kertomuksen kisasta voitte käydä lukemassa täältä

Viidennessä hohtoneulonnan SM-kisassa oli väkeä ympäri Suomen, joku oli lähtenyt jopa kisa-aamuna Posiolta, ehtiäkseen illaksi kisaan. Kilpailijoita oli yhteensä 19, mutta kanustajia kävi Vanhassa kutomossa jonkun laskelman mukaan sadan kieppeillä.

Hohtoneulonta2016

Tässä kuvassa kolmas erä on juuri päättynyt ja kisaajat hymyillen tutkailevat omia lappujaan. Säännöthän ovat seuraavanlaiset (kopioitu Wetterhoffin sivuilta)

  • Neulotaan valopuikoilla hämärässä
  • Lanka ja valopuikot järjestäjältä
  • Luodaan 15 silmukkaa
  • Neulotaan sileää neuletta (oikealla oikein, nurjalla nurin) mahdollisimman monta kerrosta. Vain täydet kerrokset lasketaan.
  • Aikaa 10 minuuttia
  • Kilpailukriteerit: neulottujen kokonaisten kerrosten määrä, silmukoiden määrä pysyy 15 silmukkana.

Neljännessä erässä oli sitten minun vuoroni, meitä olikin enää kolme kisaajaa jäljellä. Kutomossa oli kuuma, kisan järjestäjät olivat ajantasalla, saimme käsipaperia, jolla saimme kädet pyyhittyä kuiviksi, samalla myös pyyhkäisin puikot, jotta ei ainakaan voi sanoa, että ne olivat tahmeat.

Kun valot olivat sammutettu ja tuomari sanonut HEP, oli lupa sytyttää puikot ja aloittaa neulominen. Jänityksellä sitten kerrosten laskuun.

Hohtoneulonta2016

Minulla oli 28 kerrosta. Vaikka kerrokset edellisistä eristä eivät olleet julkisia, tiesin Terhin neuloneen saman määrän. Kisan leikkimielisyys ja kilpakumppanien rentous antois siis luvan siihen, että voi kysellä erän jälkeen kerroslukuja.

Luvassa oli sitten lisäkierros jossa Inkeri ja Karja kisasivat ykkös ja kakkospaikasta ja Terhi ja minä kolmosesta ja nelosesta. Käsien pyyhkiminen ja puikkojen tarkastaminen. Lankakerän väri vaihtui tätä erää varten.

Hohtoneulonta2016

Ja eikun puikot suihkimaan. Tässä erässä aikaa oli vain viisi minuuttia, joten silmukoiden luominen ja neulomisen alkuun pääsy korostuivat.

Hohtoneulonta2016

Tässä Veeran ottamassa kuvassa näkyy hienosti meidän puikkojemme liikeet. Tässä kuvassa varmaan minullakin palavat vielä molemmat puikot. Puolivälissä erää minulla sammui toinen puikko, olisin saanut puikon lennossa vaihtaa, mutta en kuitenkaan sitä tahtonut tehdä. Kannustusjoukkoja oli paikalla upeasti, mutta jäänitys oli käsinkosketeltava ja kannustusjoukotkin jäivät välillä seuraamaan hiirenhiljaa.

Hohtoneulonta2016

Tarkaa kerrosten laskua.

Hohtoneulonta2016

Tässä me kärkinelikkona odotamme lopputuloksia. Minulla kerroksia 12, Terhillä 13. Kolma sija siis Terhille. Inkerin ja Katjan sijoitus ratkesi silmukoiden erolla, koska molemmat olivat jo ehtineet samalle kerrokselle. Inkeri oli ehtinyt neulomaan kolme silmukkaa enemmän.

Hohtoneulonta2016

Tässä kännykällä ottamassani kuvassa haastattelussa Katja ja Inkeri, lisää kisasta tulee alkuviikosta Wetterhoffin verkkopalveluihin

Kiitos kaikille kisan järjestelyihin osallistuneille ja ihanille kilpakumppaneille, jos treenata haluaa, niin se nurja silmukka ja silmukoiden luominen on se juttu, johon voisi panostaa. Niin, ja voisi sitä tietenkin koittaa myös miten muovipuikko kulkisi jos laitaittaisi vähän talkkia käsiin.

Hohtoneulonta2016

Myös minä sain kunniakirjan.

IMG_5226

Tässä minun kisatuotokseni. Näillä voi sitten treenata ensi vuotta ajatelellen.

Lankalaihikseen tulee näistä langoista 100 grammaa, mutta en lisää niitä vielä saldoon. Teen erikseen päivityksen, kun jotain satuin sitten ostamaankin Hämeenlinnan Pimeän kaupan illasta.

Tässä vielä linkki kisavideoon.

 

 

Oikein ihanaa Mikkelinpäivää teille kaikille, minä lähden tästä töihin.