Tämä kuva on otettu viimeisenä kesälomapäivänäni kesällä 2016. Olin Janakkalan Pyhän laurin kirkon vapaaehtoisena oppaana ja siellä oli mukanani Breathing space neule, jonka aloitin Jyväskylän neulefestareiden jälkeen. Lankoina olivat kotona marinoituneet VillaMokka lankakaupan MokkaSukka langat sekä Louhittaren Luolan Väinämöinen. Tästä jatkoin aika reippaaseen tatiin aina helman loppuun asti kunnes...

 

IMG_2333

... kaikki MokkaSukka lanka oli samaa värjäyserää, mutta valmiissa neuleessa yhden vyydin väri olikin täysin erilainen. Tuo rantu tuossa oli niin iso harmitus, että hihojen aloittaminen teki tiukkaa. Neuloin hihat joskus syksyllä kolmelta eri kerältä. Aina joka toinen oli Väinämöistä ja jokatoinen pinkki raita oli keskenään eri väristä MokkaSukkaa. Sitten neule jäikin projekti pussukkaan olemaan helmaraitansa kanssa.

Untitled

Lokakuussa käsityöristeilyllä Lepopuikon Mia jo kyselikin missä vaiheessa neule on, ja jouduin toteamaan hänelle harmistukseni. Nyt joku tietenkin ajattelee, että olipas huolimaton neuloja kun tekee tuollaisen mokan. Kyllä minullekin on nevottu, että kun neuloo käsinvärjättyjä lankoja niin silloin neulotaan aina kaksi kerrosta ja sitten siitä toisesta kerästä kaksi kerrosta, mutta nyt olin vaa niin innoissani tästä neuleestä että en silloin malttanut. 

Mallihan on tosiaan Veera Välimäen Breathing space ja se löytyy kirjasesta Interpretations vol 3, tai sen voi ostaa yksittäiskappaleena Ravelrysta. Ohje on enkun kielinen, niinkuin monet Veeran ohjeista. 

IMG_5584

Tässä kuvassa näkyy viimeistellyssä neuleessa raita. Otin tämän neuleen siis uudelleen puikoille kun sain edellisen päivityksen Winterlyn valmiksi. Mietin, purkaisinko tuonne raitoihin asti, mutta päätin jättää selkeän raidan ja sitten aloitin neulomaan kahdella MokkaSukan värillä. Mielestäni se kannatti.

Kirjoitan tätä päivitystä 29. illalla ja noin vuorokauden ajan minulla on ollut tästä neuleesta kuvat naamakirjassa ja instagramissa, ja voi sitä tykkäämisten ja kehujen määrää. Olen itsekin äärettömän tyytyväinen. Tämäkin on ollut täissä päällä jo ennen kuvaamista ja bloggaamista. Tästä tuli Winterlyn lisäksi tämän talven lemppari.

IMG_5582

Minulle tämä ns. fingering vahvuus on aneuleessa paras, sillä minun on lähes aina kuuma. Kotona olisi toisen värisetkin langat josko niistä tulisi sitten Breathing space numero 2? Mitä olette mieltä teenko toisen vai etsinkö jonkun toisen mallin?

IMG_5581

Malli: Breathind Space by Veera Välimäki
Lanka: MokkaSukka pinkki
Menekki: 142 grammaa
Lanka: Louhittaren Luolan Väinämöinen, Villiviini
Menekki: 59 grammaa
Puikot: 3,5 mm  ja4.0 mm 

 

Lauantaina 28.1.2017 otetussa kuvassa Orvokki lähettää teille terkkuja Heimolasta. Tämä päivitys on tosiaan kirjoitettu sunnuntaina, mutta laitan tämän ajastuksella tulemaan keskiviikkona, jotta edes joku ehtii tuon Winterly päivityksen lukea ennen sitä.

Helmikuun terveisin seijap

IMG_5586