Oskari totesi, ruokapöydässä, että se vaihtuu nyt sitten vuosikymmenkin. Niinhän se on. Nokkela poika.

Koitanpa nyt saada blogatuksi loputkin tämän vuoden aikana valmistuneet neuleet, jotta seuraava vuosikymmen alkaa puhtaalta pöydältä.

Huonostipa huomaan valmistautuneeni tähän bloggaukseen. Paljonkohan tähän nyt sitten lankaa meni jne. Pitää siis punnita ja tarkistaa puikkojen koko. Tämä huivi valmistui joulupäivänä ja on Vilman huivi. Ajattelin, että aika äkkiä siihen kyllästyy, mutta on kyllä ahkeraan pitänyt erilailla aseteltuna.

Huivi on siis Wavy Baktus, jota muokkasin Agathan tapaan. Kiitos hyvästä vinkistä. Huivin ohje löytyy Ravelrystä.

 

Oskarille neuloin Kymin lapaset, näihin malli löytyy Eeva Haaviston kirjasta Sata kansanomaista kuviokudinmallia.

Lankana on Nalle ja Nalle colori. Silmukkamäärä on ohjeen 60 silmukkaa, vähän lyhempänä tein lapaset, jotta tulivat Oskarille sopivaksi. Nalle colori lankana sekottaa kuviota eivätkä ole ihan niin kauniit kun olisi toivonut. Vanhoja Nalleja olen kuitenkin päättänyt lapasiin käyttää. Peukut tein harmaina, ilman kirjoneuletta.  Nyt on puikoilla uudet Kymin lapaset, joista kuvio erottuu paremmin ja niihin tulee kiilapeukku. Näitäkään en ole punninnut. On tainnut viime päivien huomio olla jossain muualla .

 

Malli: Eeva Haavisto 67

Kymin lapaset

Lanka: Nalle  harmaa

Nalle colori

Puikot: 3 knit picks

Tässä vaiheessa lähden ottamaan kakkua uunissa ja kiitän Orvokin puolesta kaikista kommenteista ja ihanuuksista. Jos en enää tänään päivittele, niin oikein hyviä loppu vuosikymmenen tunteja teille kaikille matkakumppaneille.