IMG_0199
 

Minulla oli Aslaksissa mukanani kaksi käsityötä ja molemmat ovat valmiina. Sukat sain kuvattua eilen päivänvalolla, mutta huivi odottaa  vielä parempaa kuvaushetkeä. Eli nyt sitten sukkien maailmaan.

Bongasin jostain Novitan kilpailun, jossa suunnitellaan sukat Roope Tonterille. Tässä YouTube linkissä Roope ohjeistaa kuinka kilpailuun osallistutaan. Kävin läpi kotoa löytyviä SeiskaVeikka lankoja ja kolme kerää valikoitui näitä sukkia varten. Kaivelin esiin kuvan sukista joilla osallistuin kolme vuotta sitten Suomen sukkamestari kilpailuun, jossa en pärjännyt. 

Sukkamalli on elänyt mielessä ja sitä muokaten lähdin liikkeelle näissä sukissa. Raitalangan vaihdoin yksiväriseen ja pallot venytin soikioiksi ja varren alaosaan neuloin joustinneuletta. Missään ei sanottu Roopen jalan kokoa, joten tein 43 tähtäävän ja tässä sukat ovat isännän 42 jaloissa, eli vähän liian isot.

DSC04000

Kun latasin kuvat kilpailun ohjeen mukaan Instagramiin, #roopellesukat, siellä oli minun sukkieni lisäksi vain yhdet sukat. Nyt maanantai iltana näkyy jo useammat. Jos innostut kisasta  niin vielä on reilusti aikaa osallistua. Ohjeet olivat siis yllä olevan videon lopussa.

DSC04002

Malli: Sukat Roopelle
Lanka: Novita 7 veljestä
Tummaharmaa, turkoosi ja oranssi
Menekki: yhteensä 198 gr
Puikot: 4 mm

Lankalaihikseen 2015 nämä sukat nyt vaikuttavat niin, että lukema nousee yli 8000 gramman. Lankalaihiksen lukema on nyt siis 8049 grammaa.

Tänään sain puhelun Kanta-Hämeen keskussairaalan riihimäen yksiköstä. Yksikköön oli tullut peruutus tämän viikon keskiviikolle, joten pääsenkin kaksi viikkoa ennen suunniteltua aikaa päiväkirurgiseen toimenpiteeseen. Nyt sitten katsotaan kuinka käy kässämessuille menon kanssa. Jos kaikki menee yhtä hyvin kun edellisellä kerralla olen kyllä jo perjantaina ihan messu kunnossa. 

Huomenna otan tuossa yläkuvassa vilahtavan huivin matkaan, jos saisin vaikka sen päivänvalossa kuvattua, jotta senkin saisin blogattua. Huivi on vironvillaa ja malli on sovellus veera Välimäen Pääskystä.

maanantaiterkuin seijap