Tänään on ollut pirteä pakkaspäivä. Meillä se on tarkoittanut sitä, että Vilman pehmolelut ovat olleet lumipesussa ja ottaneet tammikuun aurinkoa.

367193.jpg

Pakastin on tyhjennetty ja käytetty suihkussa. Viime vuonna sisätilalämmittimen kanssa sulattelin pakastinta kun naapurin isäntä tuli käymään. Hän kertoi kuinka heillä aina viedään kaappi pesuhuoneeseen ja siellä lämpimällä suihkulla suihkutellaan sulaksi. Niin meilläkin tänään tehtiin. Pakastin maton päälle ja sillä siirto pesuhuoneeseen ja valmista tuli.

367187.jpg

Pakastimen inventaariossa selvisi se karu tosiasia, että kaikki mustikat on syöty. Mansikoita on hiukan jäljellä. Vadelmia vielä vähemmän. Onneksi on Muoriskan puolukoita, niistä olen vieläkin kiitollinen. Punaherukoita oli yksi Liisallinen, ja se on nyt keitetty mehuksi.

367204.jpg

Kyllähän te tiedätte miltä mehunkeitto näyttää, mutta oikeastaan Marsua varten tämän kuvan laitoin. Huomaatko minun kaakeli kuvani? Lehmät ovat lautasliinakuvia jotka on "maalattu" läpinäkyvällä kalvovärillä ja siirretty kaakeleihin. Kuusi vuotta ovat nyt tuossa olleet. Nokiset kädenjäljet ovat muistona viime nuohoojan käynnistä.


367221.jpg

Tässä isännän pää mallipäänä uusimmassa pipossa. Tämä taitaa mennä lähetysmyyjäisiin.
Lankana Kirjava Teddy ja vaalean sininen Tango. 
Molempia meni taas se yksi kerä.