... tilkkutäkki suuri...

Tämä ja monta muutakin laulua laulettiin viikko sitten NSV-lauluillassa. ÄnÄsVee tarkoittaa siis, sitä punaista laulukirjaa, jota seurakunnassa laulettiin silloin kun minä olin nuori. Ilokseni iltaan oli valittu laulut juuri siitä apinoksesta, jota olen itsekin laulanut, se ensimmäinen nuotillinen painos, joka on painettu vuonna 1985.

Osa säestys porukasta näkyy tässä. Isäntä raapii päätään ja miettii mistä pitäisi aloittaa. Takana oleva kitaristi Jukka, veti meille veisuiltoja silloin 1980-luvun lopulla. haitaria soittavan Johannan kanssa ollaan oltu samalla rippikoulu leirillä, perkussionisti Timo ja kitaristi, pianisti ja paljon muutakin Jukka olivat vahvistuksena naapuri seurakunnasta. Toki me lauloimme myös Jukan säveltämän Saviruukku laulun.

Bassoa pompotteli kirkkoherra.

Koko esilaulajajoukko oli meitä 1960-1970 luvulla syntyneitä eri seurakunnissa punaista kirjaa käyttäneitä. Minä siinä alkulämmittelyjen aikana nämä kuvat nappasin, ja oli meitä kyllä oikeasti enemmän. Tosin olisi kirkkoon mahtunut vieläkin enemmän joukkoa.

 

Ihana oli laulaa joukolla. Laulut toivat monia muistoja ja välillä kyyneleenkin silmään. Toivottavasti tämä ei jää viimeiseksi tälläiseksi tilaisuudeksi.

Täälläkin vielä kyselen, muistaako kukaan missä nuorten tapahtumassa on ollut huivia  tekstillä Kristus kaupungin kadulla? Sellaisia löysin kaksi lapsuuden kodistani, kun katselin löytyykö jonkun kesäjuhlien t-paitaa. Itse en enää huivin alkuperää muista, ja olisihan se kiva saada mieleen.

moi<3 on jättänyt kommentin helmikuun 2007 päivitykseen ja kyselee siellä ohjetta Rovaniemi lapasiin. Vastaan varmuudeksi täälläkin, että ohje löytyy Eeva Haaviston kirjasta Sata kansanomaista kuviokudin mallia.

 

Kiitos kaikista kommenteista, joita olette jättäneet. Seikulle myös kiitos langasta Vilman neule on nyt valmis ja siitä tuli mieluisa.  Siitä kuvia jossain vaiheessa. Nyt en enempää jaksa kirjoittaa, kun pukkaa hiki päälle. Eilen olin töistä poissa, kun joku tiukka flunssa sai valtaansa.

 

Lauantaiterveisin seijap