Lauantain tervehdys kaikille. Eilen oli loppiainen ja joulun aika on nyt ohi. Tosin työssä kun pidän hartauksia ja tilanteita, joissa puhutaan kirkkovuodesta, puhutaan kuitenkin loppiaisen jälkeisistä sunnuntaista aina kynttilänpäivään asti. Kynttilänpäivän jälkeen tulee sitten 3. sunnuntai ennen paastonaikaa ja ollaan jo menossa kohti pääsiäistä.

Tänään olen laittanut joulua pois kodista.

Untitled

Aamun valjettua kuvasin vielä kauniin kuusemme ennen kuin riisuin sen koristeista. Hyvin säilyi tämänkin vuotinen joulukuusemme. Kuopus koristeli kuusen ja taisi olla ensimmäinen kerta ikinä kun kuusessa ei ollut yhtään itse tehtyä koristetta.

Untitled

Kuusenalusmatto oli kuitenkin tämä joitakin kymmeniä vuosia sitten ristipistoilemani tonttu ja punatulkut. Minä itse tykkään tästä matosta, vaikka ei meillä muuten tonttuja juurikaan joulukoristeina näy. Tämän kuusenalusmaton tarvikkeet on stettu joskus 1980-luvulla Atelje Margarethan edeltäjä kuvastomyynnistä. Kävin katsomassa mitä sieltä löytyisi nyt haulla kuusenalus*. Aikamoinen joukko kuusenalusmattoja, mutta luulenpa, että meillä pärjätään tällä entisellä.

Untitled

Sama kirkas tähti täällä
yhä meitä valaisee,
Betlehemin seimen päällä
maailmalle säteilee.
Tunnet tähden kirkkaimman,
se on sana Jumalan.
Virsi 46, säkeistö 2
(Elias Lönnrot 1865)

Untitled

Joulukuusen viskasin ovesta ja sieltä se menee eteenpäin. Vähän oli Orvokki ihmeissään, että mitäs nyt. Palataanko entisiin järjestyksiin täällä kotona. Kyntteliköt saavat olla vielä ikkunoissa kynttilänpäivään asti ja sitten onkin jo kovasti kevään odotusta ilmassa.

Paukkupakkaset lauhtuivat viime yönä ja luntakin on nyt satanut. Aamu alkoi tänään pyykkikoneen vedenotoputksen sulattamisella. Ei ollut ensimmäinen kerta kun se piti tehdä. Nyt sillä aikaa kun minä laitoin joulua pois isäntä kävi nuorison kanssa ostoksilla ja toi samalla pakkasvahdin, joka on nyt asetettu paikoilleen. Katsotaan miten alkaa pelata, uskon että hyvin.

Käsityörintamalla Winterly-neule on edennyt helma resoriin asti. Tekisi mieli vain neuloa, jotta saisin sen valmiiksi, uskon, että siitä tulee ihana. Tässä välillä neuloin jo yhdet lapaset, mutta niistä ei sen enempää kun ovat sellainen hys hys juttu.

Olisikohan lukijoissa joku, jota kiinnostaisi raidalliset Novitan ticoticot, vaaleansininen Novitan Merino wool ja beigen värinen Novitan luxus cloud lanka. Ovat menossa myyntiin jonnekin käsityökirpparille, mutta kommenttia voit laittaa jos kiinnostuit. Koitan tässä pikkuhiljaa saada noita minule puhumattomia lankoja tuolta liikkeelle.

Oikein ihanaa alkavaa loppiaisen jälkeistä viikkoa teille kaikille täällä kävijät.