Mummolareissu on tehty, kyllä tuntui kerrassaan kummalta olla Keskisuomessa joululomalla, eikä lunta juurikaan missään muutama likainen lumikasa joulukuun alun lumisateiden jäljiltä. Vettä satoi eilisen päivän, joten teimme kauppareissun mummolasta Saarijärven Halpahalliin ja Äänekosken Niskaselle, jossa lehtitoimittaja minut bongasi. Jostain kumman syystä naisten hiihto/ulkoiluasut eivät olleet alennuksessa. joten en sitten mitään ostanut. 

Mummolan pihassa 28.12.2013, eikä yhtään lunta. Vettä satanut koko edellisen yön.

Tämä valopensas on kuvattu mummolan pihassa tänä aamuna ihan vain muistutukseksi, että lunta ei ollut 28.12.2013 Äänekoskella.

Keskisuomalaisesta poimittua

Oskari, Eino ja Seija myrskyistä muistutukseksi tämä Keskisuomalaisesta kuvattu KERBEROS. 

Untitled

Matkakäsityöksi otin Sisar-huivin, jonka avulla kirjoittelen ohjetta huiviin Katjulle lähteväksi. Menomatkalla oli niin pimeää vaikka muka päivän valossa ajettiin, että tämän enempää en saanut nitkutetuksi. Nyt on kuitenkin jo melkein yksi kerä (390 metriä) neulottu. Siitä kuvaa myöhemmin. Huivi ohjeen ei ole tarkoitus jäädä Katjun ja minun salaisuudeksi. Se varmaan saa lähteä elämään muuallekin kunhan vähän aikaa kuluu.

Untitled

Mummon joululahja oli myssy ja tuubi, tuubista piti tulla huivi, mutta yllättäin langan paksuus vaihtui niin paljon kesken kerän, että ei voinut tehdä tämän pidemmäksi. Mutta eikös vaan, että liki 80 vuotiaskin voi pitää tuubia kaulassaan? Kuvaa asusteista mummon päällä ei ole, kun oli koko ajan niin pimeää ja sateista, että kuva jäi ottamatta. Josko vaikka jossain vaiheessa tulisi sähköpostitse niin laitain sitten näkyviin.

Malli myssyyn on Dropsilta. Tuubi on oma kehitelmä, poikittain neulottu. Lanka oli Gruenln Spettacolo siis villaa ja acryyliä meillä päin sitä saa ostetuksi Vanajan löytö & kirppikseltä.

 

Kotimatkalla pysähdyimme Joutsassa ja piipahdin Erja Raittisen pikkupuodissa nelostien varrella. Sieltä vielä muutama joulun jälkeinen tunnelmakuva.

Untitled

 

Untitled

Hyvän loppuvuoden toivotuksin seijap