Tässä alkuviikosta puikoilta pääsi pusero, joka sai innotuksensa Viron Suuressa käsityölehdessä olleesta neuleohjeesta.

DSC02011-normal.jpg

Ohjeessa ei kuitenkaan ollut minulle kokoa, joten aloin kehittelemään omaa mallia, ajatuksella, että leirillä saisin vähän erilaista aivotyöskentelyä, kun otan puikoille jotain, joka tulee omasta päästä. Aloitin neulomisen ylhäältä alas ja mukana lerillä oli iki-ihana kirjani, josta hain inspiraatiota.

DSC02012-normal.jpg

Lehden mallissa pitsineuleena oli Silvia, kuningatar Silvian mukaan. Minulla mallineuleeksi valikoitui kirjasta Viljapeakiri 5, eli tähkämalli. Tässä alkuviikossa facebookissa kyselin, miten jatkaisin vaiheessa olevaa neulettani, tekisinkö tunikan vai puseron.

Itselle nyt muistiin, että hiha-aukko oli jo liian laaja, jotta pusero olisi istunut kainaloista. Voisi siis sovittaa ajoissa, kun se on kuitenkin helppoa kun neuloo ylhäältä alas. Mallia, voisi koittaa jossain vaiheessa vaikka vironvillasta ja silloin pitkähihaisena.

Neule pääsi torson päällä ulkoilemaan jotta saan kuvat vielä tämän päivän aikana tänne blogiin.

Untitled

Etukappaleeseen tuli kolme mallikertaa. Lankana tässä neuleessa on Novitan Bambu. N-lankaa siksi, että yritän oikeasti saada lankavarastojani vähenemään. Siksi en aio, enkä oikein ehdikään reagoida esimerkiksi Villavyyhdin loppuunmyyntiin, ollenkaan. Toisaalta, olen huomannut, että jos yritän myydä jossain lankaryhmässä tai kirpputorilla lankaa, niin N-langasta maksetaan ja se menee kaupaksi, kun taas joku muu ei mene.

Untitled

Takakappaleeseen tein neljän mallikerran kuvion. Torson päällä neule onkin nyt vähän huonosti, kun en ole huomannut kantamisen jälkeen helmaa oikaista.

Untitled

Malli: Oma

Lanka: Novitan Bambu

Menekki: 218 grammaa

Puikot: 4.5 mm

Uskon, että tälle kesällekin tulee vielä päiviä, että tälle neuleelle on käyttöä. 

Lankojen tuhoamiseen liittyy myös seuraava neule. Löysin jemmasta Nalle luontopolku Petäjää. Petäjät olivat jääneet näistä kahden vuoden takaisista sukista. Aloin neulomaan Dropsin sivuilta, erään pikkutytön hameenhelman mallineuletta ja lopputuloksen oli kahden kerän jämistä neulottu tuubi. 

Untitled

Tälle tuubille ei ole vielä kohdetta tiedossa, mutta se menee lahjalaatikkoon odottamaan sijoituspaikkaansa.

Untitled

Malli: oma (mallineule Dropsin sivuilta)

Lanka: Novita Nalle Luontoretki, Petäjä

Menekki: 77 grammaa

Puikot 4 mm

Tässä nämä N-lanka päivitykset tällä erää. Seuraavaksi on vielä valmistuneet Hämeenlinnan naistenpankille huovutetut neuleet Lidl:n langasta. Koitan nekin blogata tässä jossain vaiheessa. Nyt on puikoilla Wetterhoffin Sivillaa (ajalta ennen aloevera käsittelyä), josta on tulossa Meadow Grass huivi. Tuo huivi kulkee varmaan lomaneuleenakin nyt kun isännäkin loma on alkanut. 

Kaksi kuvaa todistukseksi, että en minä ihan kokonaan täällä sisällä aikaani kuluta. Kuopus on vallannut käsityöhuoneeni ja ompelukone on käynyt tämänkin päivän, joten kävin vähän palloilemassa Orvokin kanssa.

Untitled

 

Myös lampaiden rapsutus oli minun juttuni tänäpäivänä. Pitkän aikaa nautin lampaiden seurasta laitumella.

Untitled

Rehtorin johdolla tullaan kun äidin ääni kuuluu.

Perjantaiterveisin seijap