Täällä tiistai-iltaa kotosalla vietän lasten kanssa. Olisin saanut tehdä tänäänkin pitkän päivän ja sitten saanut perjantain vapaaksi, mutta en olisi hennonut lapsia tänne keskenään jättää pitkäksi illaksi. Pysytään siis entisissä suunnitelmissa. Huomenna kirkkohallituksen seminaari kutsuu minua Helsingissä ja sitten torstaina ilta- ja perjantaina aamuvuoro.

 

Huomenna minulla on osallistujalistan mukaan mielenkiintoinen kuulijakunta, yksi tämän hetkisen hallituksen ministeri ja yksi ministeri, kolme piispaa, joista yksi on emeritus. Kyseessä on siis kutsuseminaari aktiivisen ikääntymisen ja sukupolvien välisen solidaarisuuden eurooppalaiseen teemavuoteen liittyen. Minun aiheeni on Kirkko ja sukupolvien välisen solidaarisuuden edistäminen - hyvien käytäntöjen esittely. Teemme esittelyn yhdessä kirkkohallituksen työalasihteerin kanssa. Ihan yksinkertaisesti siis tarkoittaa sitä, että kerron kolmen kesän vanhusten ja rippikoululaisten kohtaamisista.

 

Isäntä on sitten taas reissussa ministerien Stubb ja Katainen kanssa. Toivon kuitenkin, että meille on tulossa hyvä ja rauhaisa viikonloppu, kun kotiutuu. Minulla on opinnäyte työ juttu, mutta se ei vie kamalasti aikaa. Niin, ja olisihan täällä kotiseurakunnassa piispantarkastuskin. Sekään ei kuitenkaan meidän viikonlopun ohjelmaa pääse sotkemaan, sillä kirkkoon olisi varmaan ihan hyvä mennä. 

 

Hämeenlinna-Vanajan seurakunnassa taas on menossa kirkkoherranvaalit, mutta jätän vaalisaarna jumalanpalveluksen väliin. Totesin, että koska en pääse kaikkien ehdokkaiden saarnoja kuulemaan, niin en sitten mene kenenkään. Työtoverini Päivi olikin blogannut blogissaan kirkkoherranvaalista. Niin, ja enhän minä tosiaan työseurakunnassani äänestäisikään. Jännittävää kevättä siis eletään minunkin työmaallani.

 

Nyt taitaa olla aika kasata ajatukset kasaan huomista päivää varten. Oikein kaunista loppuviikkoa kaikille täällä kävijöille.