Tämän kesäloman aikana valmistui yksi neule, jonka olin ajatellut itselleni. Liian iso siitä tuli, joten nyt olisi jollekulle 100% puuvillaisesta nauhalangasta neulottua tunikaa kaupan.

Tykästyin keväisessä Kotiliedessä olleeseen Novitan nauhalangalle tehtyyn ohjeeseen. Lanka ei kuitenkaan ollut se, josta halusin tunikan neuloa, joten muutamien surffailujen jälkeen langaksi löytyi Eiranlangasta Langin Sol. Tunika neulottiin käyttämällä kahta eri puikkokokoa, yläosan puikkokoko oli yhtä kokonaista pienempi, jotta neuleen muoto tuli oikeaksi. Tänään kasasin viimeistellyt kappaleet, mutta M koko on minulle liian iso.

IMG_3888

Laitoin tunikan kuvat myös naamakirjaan ajatuksella, että jos joku sitä kautta pongaisi tunikan tarvetta. Kuvat lähtivät seuraavalla tekstillä.

"Kotilieden 12/2015 (Novitan langalle tehdyllä) ohjeella neulottu tunika Lang Sol100% puuvilla nauhalanka pesu 30°, koko M joka on minulle liian suuri. 
Vaihtaa omistajaa tarjousten perusteella, toiveena lankojen hinta."

Lankojen hinnan lisäksi tietenkin toivoisin toimituskuluja...

En kai tässä riko mallin tekijänoiekutta, kun kerran tästä tuli liian iso minulle niin voinhan laittaa sen kiertoon, eikö vaan?

LIMG_3890

Lankana tuo Sol, oli kyllä kerrassaan mukava lanka ja siitä voisi jotain muuta tehdä toisella kertaa. Mutta ihan oikeasti, jos joku haluaisi tämän niin haluaisin, että tämä neule löytäisi uuden kodin, joltain, joka pystyisi tätä käyttämään. Jos ei halua laittaa kyselyitä tai muuta viestiä kommenttikenttään niin sähköposti löytää perille seija . puusaari (@) gmail . com (ota välit ja sulut pois.)

IMG_3879
Tunika
Malli: Kotiliesi 12/2015
Lanka: Lang Sol
Menekki: 596 g
Puikot. 5mm ja 6 mm

Lankalaihista tämä neule ei kartuttanut ihan niin hyvin kun sitä varten ostetut langat, sillä lankaa neuleesta jäi. Täytyy varmaan virkata ne heti vaikka lasinalusiksi. Lankalaihiksen tulos on kuitenkin tällä hetkellä - 6889 grammaa. Puoli väli vuotta on ylitetty ja tähän tilanteeseen olen ihan tyytyväinen.

Tiistainterveisin seijap