Pääsiäisen pyhät alkavat lähestyä loppuaan. Huomenna taas työt kutsuvat. Pääsiäinen on viettetty kotosalla ja sen lisäksi ahkerasti kuoron kanssa kiiratorstain, pitkäperjantain ja pääsiäispäivän tilanteissa.

Pääsiäisajan projektiksi otin virkkauksia, sen lisäksi, että villapallon kevätkalenteri sukat ovat puikoilla. Valmistakin on jo jotain tullut.

Käykö kenelläkään muulla koskaan niin, että kahvia tai teetä juodessa, kupin pohjasta jää kuva pöydän pintaan. Minulla ainakin tuppaa käymään, nyt siis koukulla oli puuvillalankaa ja kuusi kupinalusta tuli valmiiksi. Mallina käytyin E.Türkisin ja S.E.Dammanin kirjasta löytyvän kuusikulmion alkua. Pieneksi väriläiskäksi tai kateliinaksi pöydälle taas valkoitui Dropsin patalappumalli isolla koukulla virkattuna.

DSC04426

Yritys saada käytettyä puuvillalankoja pois sai vielä lisää vihreitä aikaseksi, kaksi patalappu käyttöön virkattua patalappua pääsi myös koukulta.

Pyöreän malli löytyy kirjasta Patalappuja a´la Carte ja on nimeltään tähtihetki. Kantikkaaseen löytyy malli kirjats Virkkaa ja koukkua keittiöön. Minusta patalappu on kiva tuliainen kylään mennessä ja nämä kaksi nyt jäävät varmaan jemmaan odottamaan kyläreissua.

DSC04431

Jännityksellä näitä piniä tekeleitä olen nyt tässä punninnut ja katsonut minkä verran ne lankalaihiksen saldoa kasvattavat. Eikös se niin ole, että pienistä puroista kasvavat suuret virrat?

DSC04427

Kateliina
Malli: Burning sun patalappu
Lanka: On linie 10 Beta (100% puuvilla)
Menekki: 35 grammaa
Virkkuukoukku: 4,5 mm

DSC04432

Tähtihetki patalappu
Lanka: On linie 10 Beta
Menekki: 31 grammaa
virkkuukoukku: 3,5 mm

 

DSC04433

Mukinaluset
Malli: sovellus virkkauskirjasta
Lanka: On linie 10 Beta
Menekki: 44 grammaa
Virkkuukoukku: 3,5 mm

DSC04434

Nelikulmainen nyppypatalappu
Lanka: nimetön puuvillalanka ja On Linie 10 Beta
Menekki: 39 grammaa
Koukku: 4.0 mm

Lankalaihikseen nämä virkkaukset tekevät lovea 149 grammaa. Ihan olen tyytyväinen, ei ainakaan pääsiäisenä lankamäärä päässyt kasvamaan. Viikonlopulla niin sitten saattaakin käydä kun lähdemme ystäväporukalla käymään Tallinnassa.

Lankalaihiksen tämän hetken tulos, joka on varmaankin maaliskuun lopun tulos on -14 737 grammaa.

Lunta meillä vielä riittää vaikka on ollut lämpimiä päiviä tässä pääsiäisen aikaan. Eilisessä auringonpaisteessa nautimme Orvokin kanssa. Voi sitä tuokujen määrää mikä oli taas Orvokin iloksi ilmaantunut.

DSC04408

Maanantain terkuin seijap