Uskallan luottaa, että ensi viikon lauantain synttärisankari ei käy täällä blogissa, enkä ole kuullut vaimonsakaan käyvän, joten uskallan nämä sukat blogata.

Ystävämme täyttää siis 40 vuotta ja mietin, mitä hänelle laittaisi lahjaksi. Saapassukat tulivat mieleen ja jotta saisin käytettyä Seiska Veikkä keriäni tai niiden jämiä päädyin siihen, että vihreän pohjavärin lisäksi sukkaan tulee 40 eri lankakerästä neulottua kehden kerroksen raitaa. Siis oikeasti, se ehkä kuvastaa jotain tuosta kerämäärästäni, että löysin erivärisiä keriä noin paljon, eikä tarvinnut mennä Tuulan tai muiden neulovien ystävien lankavarastoille. 

Iltahämärässä lampun alla on nyt sitten päätelty 168 langanpäätä. Hommaa siis oli päättelemisessä, mutta täytyy kyllä sanoa, että sukista tuli milestäni kauniit, toivottavasti ei kuitenkaan liian kauniit kun tulevat miehelle ;-).

Untitled

Ensimmäinen kuvauspaikka oli omenapuulla. Sukka on ihan perus sukka. Puikolla on 12 silmukkaa ja puikkoina olivat Knit Pron hiilikuitupuikot, jotka kävin ostamassa uudistuneesta Wetterhoffin myymälästä. Nyt muuten jos poikkeat Hämeenlinnassa kannattaa ehdottomasti piipahtaa Wetterhoffin talossa, siellä on tapahtunut paljon, ja nähtävää riittää. Sibelius centerin avajaisia vietettiin reilu viikko sitten ja siellä oli kyllä jos minkälaista nähtävää (ja ostettavaa ;-)). Suosittelen.

No niin, takaisin harhapoluilta sukkiin. Sukat päätin muvata myös lasduntarkastaja lampaideni kanssa. Etenkin Rehtori oli kovasti kiinnostunut onko näissä ollenkaan alkuperäistä tuoksua ja kuitua jäljellä.

Untitled

Rehtorin jälkeen oli lupa muillakin tulla tekemään tarkastusta. Vilppu valvoo, onnistuuko Vattu tehtävässään.

Untitled

Kun sukat on tarkastettu niin mitäs niitä sitten sen enempää tutkimaan.

Untitled

Maistuu muuten paljon paremmalta nuo männyn havut, joita sukkien paino tuo lähemmäs hamuavia suita.

Untitled

 

Untitled

40-vuotis sukat

Malli: Perussukka (48 silmukkaa)

Koko: mies (noin 40)

Lanka: Seitsemänveljestä

Menekki: Yhteensä 148 grammaa

Puikot: 3,5 mm hiilikuitu sukkapuikot

Toivottavasti nämä sukat tulevat lämmittämään saajansa jalkoja monissa tilanteissa, koton, mökillä, kalassa, metsällä jne

Untitled

Syksyn tuntua on ilmassa, käydessäni katsomassa kuinka Siperian karhunvatukkamme ovat kypsyneet huomasin puutarhassa Suruvaipan. En muista koska olisin viimeksi nähnyt, siellä se lämmitteli auringonpaisteessa, kiireettömänä. Minulle puutarha käynti antoi muistutuksen, että marjat olisivat aika suuressa määrin kysiä. Osan marjoista vei alkukesän kuivuus, mutta en muista, koska olisi näin hyvää satoa meillä vatukoista tullut.

Lauantaterveisin seijap