Hei pitkästä aikaa.

Tänään on minulla ensimmäinen joululoma päivä, nyt illan suussa ehtii koneellekin ihmettelemään, kun ei kukaan ole päivittänyt tänne kuulumisia. Kommentointi muidenkin blogeihin on vallan jäänyt, sillä en ole ehtinyt lukeakaan blogeja. Täällä kuitenkin ollaan. Toivottavasti joku lukijakin on vielä tallella.

8282 grammaa oli lankalaihiksen saldo kun kävin kässämessuilla. Messuiltahan ei lähtenyt matkaan kun yksi 100 gramman vyyhti lankaa. Olin siis maltillinen. Nyt se lanka on muotoutumassa huiviksi. 

Harmaapölyä

Tämä neulepinta sitten kuitenkin kasvattaa taas lankalaihiksen saldoa 314 grammaa. Aika hyvin, kun tätä Aaden ihanuutta minulla oli vain 330 grammaa. 

Huivin malli löytyy Veera Välimäen kirjasta Huivileikki. Vähän jännäsin, kuinka tämä Siitepölyä malli pelaa liukuvärjätyssä langassa, mutta minun mielestäni kerrassaan hyvin.

Harmaapölyä

Suoraan puikoilta ilman viimeistelyä tuvan lattialla väri on siis kaikkea muuta kuin oikea.

Harmaapölyä

Pingotettuna huivista tuli valtavan suuri ja toivon, että lahjan saaja voi tähän kääriytyä viileinä hetkinä ja nauttia villan lämmöstä. Toivottavasti lahjan saaja ei nyt käy täällä ennen joulua ja arvaa mitä pehmeä paketti sisältää.

Harmaapölyä

Malli: Veera Välimäen Siitepölyä
kirjasta Huivileikki
tästä huivista tuli nyt sitten Harmaapölyä
Lanka: Aaden vironvilla 8/2
(black-white)
Menekki: 314 grammaa
Puikot: 4,5 mm

Lankalaihiksen saldoksi tuli Harmaapölyn myötä 8596 grammaa. Lankaostoksia ei siis juurikaan ole tullut tehtyä. Reilu viikko sitten Novitalta tuli matkahuoltoon ylläripaketti, josta tässä pikkukuva kännykällä otettuna. Paketti tuli siis meille kaikille, jotka olemme moderaattoreina Novitan facebook ryhmissä.

12345681_10208837224591880_2541283323780

Kolme kerää seiskaveikkaa, oranssi ja keltainen sekä kevään uutuus värikartasta löytyvä raitalanka nimeltään Karkki, lisäksi sitten 100 gramman kerä Nallen taikaa. 550 grammaa siis putkahti yhtäkkiä lisää lankaa meidän huusholliin. Hups, ja sitten kun lisään siihen sen salaiseen pukumiehen pikkuhuiviin lauantaina Titityyssä piipahtaessani ostaman 100 grammaa niin lankalaihiksen saldo onkin jo taas 7946 grammaa. Pikainen laskutoimitus tässä päivittäessni, että kahdeksan kilon yli päästään kuitenkin laihiksessa, kun punnitsen valmiina säärystimet, joihin noita seiska veikkoja on käytetty, sekä sen salaisen pukumiehen pikkuhuivin, jonka lahjan saaja saanee jouluaattona reissunpäällä ollessamme. Tietenkin laihiksen saldo riippuu täysin siitä mitä saan valmiiksi tässä vuoden viimeisinä päivinä. 

Tahdon jakaa teille vielä Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan joulutervehdyksen, jonka esittävät kaksi työtoveriani viulistin ja sellistin kera.

Jouluviikon terveisin seijap