Meidän perheellä on melkein perinne, että käymme lähetyksen syystorilla näin syyskuun puolivälissä. Tänään kun isäntä on vielä Nantesissa, ja Oskari halusi kaverin luo oli Vilmalla ja minulla yhteinen urakka. Syystorilla oli ensimmäistä kertaa mahdollisuus kirpputoripaikkaan, vapaaehtoisella maksulla.

Tässä siis meidän urakkamme. Olin päättänyt etukäteen, että menee kaupaksi mitä tahansa, me maksamme paikasta kymmenykset. Kauppa kävi niin hyvin, että loppujen lopuksi maksoin kyllä reilut kymmenykset, Janakkalan seurakunnan lähetystä tuettiin meidän perheen osalta 20 eurolla, sekä sitten ne hernekeitot ja pannukakut, jotka kävimme syömässä, sekä mehupullon ostamassa.

Tässä Vilman ensimmäiset kaupat, pieni Vilma-tyttö osti Babybornin isommalta Vilmalta. Itselle tähän muistiin, että 2€/pussilakana oli hyvä hinta ja naiset ostivat niitä selkeästi poppanakuteeksi. Pehmolelut eivät Vilmalla tehneet kauppaansa edes euron tai kahden hintaan.

 

Tapasin torilla myös nuoruudesta tutun kaverin, joka oli vaimonsa asialla menossa naapurikaupungin kirpparipöytään viemään tavaraa. Hetken juttelimme ja mies kävi autolla ja muovikassi ja 20€ vaihtoivat omistajaa. Mies säästi 30 kilometrin automatkan.

800 grammaa 100% lampaanvillaa, lampaanmustaa ja luonnonvalkoista. Mielestäni hyvä kauppa.

Keskiviikkona päättelin turkoosin mohairhuivin.

 

Olen kovasti tyytyväinen tähän huiviin, ei lähde nöytää ja tuntuu pehmoiselta.

Mohairhuivi

Malli:vanha aallokko mallineule

Lanka: Austermann, Kid Silk

Menekki: 25 g

Puikot: 6 mm

Eilen sitten sain valmiiksi Päivin huivin ekan vihjeen ja taidanpa rientää nyt jatkamaan vihjeestä kaksi.

Lankana siis Regian Hand-dye Effect sukkalanka.

Lauantaiterveisin seijap