Muutama lomapäivä on takana, viikonloppu meni turussa Kansanlähetyspäivillä ja kävinpä hyödyntämässä myös Dropsin puuvilla-alea. Mutta ensi jotain Hypistetymuhveista. Muhviasiaa on ollut esillä seurakunnan nettisivuilla ja facebookissa. Viikko sitten oli ensimmäinen Hämeenlinnan muhvien luovutus Esperi Care oy:n Tanhuakodissa. Meillä oli tosi mukava hetki.

Ensin laitan tähän linkit videoihin, en ole ihan varma aukeavatko nämä heille, jotka eivät ole naamakirjalaisia. Yle-Häme oli paikalla ja videolla ja myös torstain radiossa kuulin ääntäni. Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan naamakirjasivuilta löytyy seuraava video. Seurakunnan nettisivuille jo jossain vaiheessa laitoinkin linkkiä. 

HämeenSanomat olivat paikalla. Perjantain lehdessä oli kiva juttu.

IMG_0152

Tämän päivän Hämeenlinnan kaupunkiuutisissa oli myös kiva juttu.

IMG_0151

Joku muhvi saattaa syntyä minunltakin loman aikana, mutta tällä hetkellä on puikoilla kaksi omaa neuletta ja kolmanteen on langat ostettu, joten saa nähdä. Toivottavasti nyt hämäläiset innostuisivat entisestään. Tällä hetkellä muhveja on vajaa sata, mutta vielä tarvitaan, jotta kaikkiin yksiköihin saadaan vietyä.

Ennen lomalle jäämistä siivosin vähän lankalaatikoita. 

IMG_0153

Anne on virkannut minulle Nalle-vahvuisista langoista tämän keinutuolinmaton, matolla on painoa reilu puolikiloa. Annella on nyt työn alla vinkkelivirkkauksella peitto Seiskaveikka vahvuisista ja hänelle lähti viime viikolla 1288 grammaa seiskan vahvuisia lankoja. toivottavasti auttavat työssä eteenpäin.

Lankaa lähti myös Tuulalle. Tuulan langat olivat erilaisia puuvillalankoja joiden paino oli yhteensä 1545 grammaa. 2833 oli siis viime viikon lankojen kulutus, Lankalaihikseen se tekee tulokseksi 6537 grammaa, mutta vain siksi hetkeksi, että kerron teille mitä eirantukun postitus toi tullessaan ja mitä ostin Turusta.

IMG_0156

Pitkään mietin, mikä olisi lanka, joka korvaisi Novitan Kaisla nimisen nauhalangan tunikasuunnitelmassani. Eiranlangan kutta ostamani Lang:n SOL 100% puuvilla oli sitten se lanka, jonka tilasin. Väriksi valikoitui harmaa niiden lankojen mukaan, joita oli vielä tarpeeksi saatavilla. Kohtahan tulevat syksyn langat jo myyntiin. Ihanaa lankaa neuloa ja joutuisasti sujuu. Tunikan malli on kevään Kotiliedestä, eikä siitä ole nettiohjetta. Lankaa kotiutui tässä paketissa 700 grammaa, joten tulos on tämän paketin jälkeen 5837 grammaa.

Turussa ollessa poikkesimme kuopuksen kanssa Käsityökeskus Tuumassa (naamakirja linkki). Siellä oli neulottuna/virkattuna tämä Dropsin mekko. Mekkoa varten oli ihan pakko ostaa lankaa. 

 

IMG_0154

Parisia tuli sitten mekkoa varten ostettua 800 grammaa. Aika paksuahan tuo Paris on, mutta uskon, että mekosta tulee käyttökelpoinen. Lisäksi kuopuksen villasukkia varten mukaan lähti 100 grammaa Fabelia. 900 grammaa siis miinusta lankalaihikseen toi tämä reissu. 4937 grammaa on siis tämän hetken lankalaihiksen tulos. Alle viiden kilon siis mentiin. 

Kuopus ja isäntä alkoivat tässä katsomaan Batmania YleTeemalta, minäpä taidan mennä yläkertaan pingottamaan yhden huivin, josko se laihistulos menisi sillä taas yli viidenkilon.

Keskiviikkoterveisin seijap