Tänään työpäivän jälkeen pikainen kotona käynti ja sitten takaisin Hämeenlinnaan, Cafe Hoffilla iloinen puheen sorina johdatti oikeaan paikkaan. Tässä Taina ja Tuula, Tainalla vesi dobing menossa ja Tuula "treenaa" villasukalla. Ekaan erään olimme menossa neulomaan muutaman muun kanssa.

IMG_0497-normal.jpg

Niinkuin vaatteiden väri kertoo, tänään oli myös pukeudu pinkkiin päivä. Mallin kanssa tässä ihmetellään, ehkä pikkusen jännitetäänkin.

IMG_0498-normal.jpg

Jotta tänään ehtisi jotain neuloakin, siis kilpaneuleen lisäksi oli minullakin matkassani neule, jota teen kun ystäväni ei pysty sitä tekemään loppuun. Tulossa siis Rowanin langasta neule kokoa xs mies.

IMG_0501-normal.jpg

Lämmittelyt on siis neulottu ja ensimmäiseen erään kutsuttiin kuuden naisen joukkko, paikkani oli aika tiukka, siilä olihan minulla vieressäni hallitseva Suomen mestari Tuula, Tuulan viesessä taas Malli. Muita bloggaajia en tässä erässä tunnistanut.

IMG_0502-normal.jpg

Olihan meillä omat huutojoukotkin, kiitos Arja, Pauliina ja Maarit! Kiitos kun tsemppasitte meitä kaikkia.

IMG_0514-normal.jpg

Oma erä on ohitse ja kuten poskista näette, hiki tuli. Vaikeuksia oli saada puikot syttymään, löytää langan alku, saada lanka juoksemaan kerältä. Hankalaa oli mysö se, että lanka halkeili ja mitäs muuta vielä? Niin, Maijalla oli ongelmia puikon valon kanssa, toinen puikko pimeänä hän neuloi kerrosluvuksi 15.

Viime vuonnnakin olin ensimmäisessä erässä, mutta tänä vuonna sain kuitenkin erän jälkeen otettua kuvia muista eristä. Tilan asettelu oli erilainen ja kuvaaminen oli helpompaa.

Kisan idea oli siis se, että jokainen neuloja sai kerän tummaa villalankaa ja Led-puikot 6,5 mm. Tuomarin merkistä kisa lähti käyntiin, aikaa oli 10 minuuttia. Kilpailija sytytti puikkoihin valot, loi 15 silmukkaa ja neuloi tuossa ajassa niin paljon sileää neuletta kuin ehti. Lopuksi kerrostenlaskija laski täydet kerrokset.

Minun kerrosmääräni oli ekan erän paras, voitin siis oman eräni hallitsevan Suomen mestarin. Tuntui ihan hassulta, kun eihän Tuulaa kukaan voita. 

IMG_0518-normal.jpg

Tässä lasketaan Tuulan silmukoita ja tuomari ei ollut lahjottavissa, vaikka vähän antoikin ymmärtää, että sitä voi kokeilla.

IMG_0519-normal.jpg

Kirjanpitoa hoiti hienosti Wetterhoff säätiön toiminnanjohtaja Hannele Yrjö-Koskinen.

IMG_0544-normal.jpg

Tässä kuva kun kolmas erä on juuri loppunut. Taitaa Inkeri jo tietää, että hänellä on edessään voittajalappunen. 31 kerrosta, hienoa Inkeri!

IMG_0526-normal.jpg

Tässä kuvassa vielä viimeisen erän neulomis tunnelmaa, puikot loistivat pimeässä ja jännityksen saattoi aistia ilmassa.

IMG_0561-normal.jpg

Palkintojen jaon aika koittaa, tässä vaiheessa itse olin jo soittanut isännälle, että tulkaas nyt  lasten kanssa tänne sieltä kaupungilta shoppailemasta, tarvittiinhan joku ottamaan kuvia tästä tilanteesta.

IMG_0572-normal.jpg

Kultaa sai Inkeri Länsikivi, hopea tuli minulle ja pronssia Suvi-Tuuli Simolalle. Kaikki me saimme pokaalit, Sivilla lankaa ja kahvi/tee paketti oman valinnan mukaan. Langan värin sai vaihtaa myymälässä mieleisekseen.

Palkintojen jaon jälkeen kiiruhdimme Poltinahon seurakuntatalolle kuuntelemaan ystävämme Jukka Salmisen ja Make Perttilän Purppuraa konserttia. Ei olisi voinut parempaa lopetusta tälle päivälle olla. Kiitos Jukka ja Make! 

IMG_0577-normal.jpg

Tässä vielä kotona kuvattuna pokaali, tee ja "hopealappu". Lankoja ei ole kuvassa, sillä jätin ne Wetterhoffin myymälään. Menen ensi viikolla tekemään vaihtarin, sillä Sivillahan käsitellään aloe veralla, enkä voi sitä neuloa.

Tähän vielä kirjaan kisan tulokset, jotka löytyvät myös Wetterhoffin sivuilta.

HOHTONEULONTA SM 2013 TULOKSET 4.10.2013

Nimi TULOS / KERROS

Seija Puusaari 27 SM hopeaa
Tuula Nykänen 25
Marja-Leena Keski-Vinkka 23
Taina Laakso 18
Maija Jaakkola 15
Anna Lyra 22

Maria Karonen 20
Maria Penger 21
Anja Virta 22
Iida Pelto 18
Irma Kainulainen 18

Inkeri Länsikivi 31 SM kultaa
Suvi-Tuuli Simola 26 SM pronssia
Heidi Järvinen 15
Liisa Jantunen 19
Pirjo Tolvanen 17

Aino-Mari Kämppi 20
Eila Anttila 12
Liidia Pekkarinen 11
Marja Valjus 17
Jaana Murtonen 18
Sari Aaltonen 18

 

Kiitos kivasta ja reilusta kilpailusta kaikille kilpakumppaneille ja Wetterhoffille ja cafe Hoffille kisan järjestämisestä. Ensi vuonna sitten kolmannen kerran.