Loppiaisen aaton tervehdys kaikille.

Kun en tässä saa sellaisia taulukoita aikaiseksi, että saisi kaikki valmistuneet ja hankitut langat järjestykseen, niin päädyin siihen, että tässä nyt tulee kuvat valmistuneista ja sitten myös muutamat kotiutuneet langat, jotka on jäänyt tässä puolen vuoden aikana ynnäämättä lankasaldoon. Saadaan lankalaihis 2016 pakettiin.

Huomasin, että neulefestareilta kotiutunutta lankaa oli kirjaamatta 600 grammaa ja sen lisäksi yksi 100 grammaan sukkalanka kerä on tässä syksyllä jäänyt kirjaamatta. Eli näiden myötä lankalaihiksen tulos on -14 758 grammaa. Sitten siihen aletaan ynnäämään näitä valmistuneita. Vieläkin on kuvaamatta kaksi Alma-langasta neuottua ponchoa, niihin lankaa meni molempiin 200 grammaa, joten menekki on 400 grammaa. 

Ponchojen jälkeen lankalaihis 2016 näyttää tulosta - 15 158 grammaa.

Sitten näitä kuvallisia bloggauksia.

Joulun alla Novita lähetti meille facebookin ylläpitäjille muutamia lankakeriä ja mummolamatkan neuleena oli SeiskaVeikka Auroran sinisävyinen väri, kämmekkäät syntyivät omasta päästä ja ovat sopivat minun pieneen naisen käteeni.

Untitled

Vesi-kämmekkäät
Lanka: Novita 7 veljestä Aurora
väri vesi
Menekki: 47 gramaa
Puikot 3,5 mm

 

Untitled

Kämmekkäiden jälkeen lankalaihis 2016 tilanne on  - 15 205 grammaa

Seuraavassa kuvassa on kuopukselle neulotut Caroliina-sukat Merja Ojanperän Kauneimmat villasukat kirjasta. Malli tulisi esiin paremmin vaaleassa yksivärisessä langassa, mutta tässä nyt neulottuna näistä langoista, joita pitäsi saada kulutettua pois. Malli on kerrassaan kaunis.

Untitled

Caroliinat
Nalle colori
Menekki: 66 grammaa
Puikot 3 mm

Caroliinat saavat lankalaihis 2016 tulokseksi -15 271 grammaa-

Seuraavassa kuvassa on kuipuksen Hennat. Malli on Puikkomaisterilta ja nämä ovat olleet kyllä kovassa käytössä. Edelliset tein ajatuksella, että tulevat kuopukselle, mutta kokoa oli niin runsaasti, että versio kakkoset tulivat sitten neidin pieneen käteen sopiviksi. Muuten ihan samalla ohjeella neuloen, mutta vaihdoin puikot 2 mm, eli ohuilla mentiin. Lapasista tuli sopivat ja käytössäkin tuntuvat hyviltä. Seuraaviin jätetään sitten molempien peukkujen päät auki, kun peukuillajan  nämä nuoret sitä älypuhelintaan käyttävät. 

Untitled

Malli: Henna
Lanka: Drops Alpaca
Menekki: 40 grammaa
Puikot 2 mm

Hennat ja saldo lankalaihiksessa 2016 on -15 311 grammaa.

Jouluaattona syntynyt työtoveri sai lahjaksi Saga langasta huovutetut lipokkaat. Lankaa käyrin sen 150 grammaa, jota edellisistä huopatossuista jäi jäljelle. Esikoisen jalassa kuvattuina ovat oikein hyvän näköisetkin, näistähän ei kyllä meinannut kuvaa saada mitenkaan otettua.

Untitled

Juhat
Malli: oma
Lanka: TeeTee Saga
Menekki: 94 grammaa
Puikot: 7 mm
40° päivittäispesussa huovutus muun  pyykin joukossa

Juhat saavat lankalaihiksen lukeman näyttämään -15 405 grammaa

 

Sitten vielä kuvaton päivitys. Muutaman joulukortin mukana meni akryylista virkattu patapatan korvike ja sitä 100% akryylilankaa langan menekkiin kirjataan 74 grammaa. Akryylilappujen kera langan vähentyminen Heimolassa on ollut viime vuoden aikana - 15 479 grammaa, eli melkein viisitoista ja puoli kiloa. 

Lankojen väheneminen on ollut siis merkittävä, mutta kun joulukuun lopulla katsoin, että mikä oli ollut tavoite, se ei ollut määrä, vaan tavoite oli se, etä kaikki langat, jotka eivät puhuttele lähtevät kiertoon. Nyt kun katson kaappeihin ja laatikoihin on pakko todeta, että tämä tavoite ei ole toteutunut.

Enpä tuosta ota harmitusta, nyt voisikin tässä loppiaisen aaton iltana ottaa ja viedä langat käymään pihalla - 17° pakkasessa ja sitten loppuviikon aikana koittaa saada puhuttelemattomia liikenteeseen vaikka ensin blogin kautta ja sitten jos ne eivät täältä lähde liikkeelle, niin koittaa vaikka Naamakirjan lankahamsteri ryhmää.

Torstaiterveisin seijap