Toukokuun ensimmäisinä käsitöinä on valmistunut vauvan myssyjä vietäväksi Kanta-Hämeen keskussairaalaan.

Ensimmäiseen myssyyn löytyy ohje Kauneimmat käsityötlehdestä, jossa se on tehty Blend bamboo langasta, tämän tein Lanet merinovillasta, pikkuisen tämä on iso tälle beibbarille.

 

Vauvan myssy

ohje: Kauneimmat käsityöt (tarkistan lehden numeron ja lisään)

Lanka: Sandnes Lanett (100% merinovilla)

menekki: unohdin punnita

Puikot: 3

Jälkimmäisen myssyn tein Bambinosta (harmaa) ja Rondon vuosikertalangasta Marimbasta. Muokkasin vähän mallia ja sama juttu, tätäkään myssyä en punninnut. Lankaa kuitenkin meni tosi vähän.

Vauvan myssy

ohje: Kauneimmat käsityöt (tarkistan lehden numeron ja lisään)

Lanka: Bambino (harmaa) ja Marimba (vaaleanpunainen)

menekki: unohdin punnita

Puikot: 3

Myssyt on viety keskiviikkona Hoffin neulojille ja sieltä Hanna vie ne tiistaina keskussairaalaan. Tämä myssyjen neulominen sai alkunsa Jorvin sairaalan myssytemapuksesta. Hanna kysäisi ottaisiko oma keskusairaalamme vauvoille annettavia myssyjä, ja kyllähän se ottaa, joten siksi nyt sitten Kanta-Hämeeseen, eikä Jorviin menevät meidän myssymme. Keskiviikkona Hoffilla oli myssyjä 39 ja siitä puuttui ainakin Tuulan myssyt ja varmaan monen muunkin. Itselläni on nyt kotona kaksi valmista, jotka eivät ehdi ensi viikon kuormaan, kun en ole niitä kuljettamassa kaupunkiin, mutta viedään myöhemmin.

 

Myssyn tekee tosi nopeasti. Tein nuo kotona olevat myssyt aloittaen ylhäältä ja lisäten silmukoita kunnen myssyn koko oli hyvä. Kirkkoherran vaalipaneelin aikana ehdin neuloa yhden myssyn Novitan Woolista, kolmosen puikoilla.

 

Alkuviikko menee tiukassa tahdissa opiskelujen parissa, ja toukokuuhan onkin tunnetusti minulla jopa joulukuuta kiireisempää aikaa töissä, joten vähän hiljaista saattaa täällä blogistaniassa olla, mutta tarkeistä asioista kyllä teille tulen kertomaan.

 

lauantaiterveisin seijap