Toukokuulla huomioin huivin, jonka mallipiirros putkahteli facebookin ja pinterestin kätkössä silmiini jatkuvasti. Ystäväpiiristäni ainakin Mallaviri virkkasi sillä koukuttavalla mallilla kauniin huivin. Sitten tuli se kerta että naamakirjan hurmaavat huivit ryhmässä joku ei saanut alkuun huiviaan ja pitihän minun kaivaa Novitan Huurre lankaa ja virkata ja katsoa miten se alku sujuu, ja sujuihan se.

Huivin ohjeeksi se pinterestin mallipiirros olisi riittänyt aivan täydellisesti, mutta halusin tietää mistä huivista on kyse, joten vähän piti surffailla linnkejä pitkin jotta löysin Scalloped Triangle Shawl:n. Ravelry nimi huiville on Schultertuch/ Dreieckstuch (Olkapääliina/kolmioliina) ja sen tekijä on nimimerkiltään Orchidee flower. Danke schön hänelle kauniista mallista.

Huivia virkkasin kun kolmen S:n hallitusneuvottelut olivat käynnissä. Mummola reissulla virkkuu oli myös mukana, toisena käsityönä oli koko ajan rinnalla kuopukselle tuleva rippijuhla huivi. Kuvat valmiista huivista otin viikko sitten kun pongasin kotipihassa yhden Kulleron vanhoilta ajoilta.

IMG_3289

En ole juurikaan noita Novitan mohairlankoja käyttänyt, mutta tämä toimi hyvin tässä huivissa, ensin virkkasin yhden kerän ja totesin huivin liian pieneksi ja otin toisenkin kerän käyttöön, siitä sitten kuitenkin riitti reilu puolet ja olen oikein tyytyväinen tämän huivin kokoon.

IMG_3288

Mittoja en huomannut ottaa, mutta kyllä tämä ihan reilusti hartioita ja kaulaa lämmittää.

IMG_3292

Malli: Schultertuch/Dreiecstuch
by: Orchidee flower
Lanka: Novitan Huurre
Menekki: 154 grammaa
Koukku: 4,5 mm
Mallista poiketen virkkasin koko huivin ympäri kiinteillä silmukoilla ja sitten vielä alareunat rapuvirkkauksella.

Tänään isäntä kävi tapaamassa uutta opetusministeriä ja Sanni Grahn-Laasosen luvalla bloggaan hänet uudessa huivissaan.

11406189_10207516081244122_4624644965344411379_o
Kun huivi on virkattu pääsääntöisesti hallitusneuvottelujen aikana ja värikin on sellainen, että sopii ministerille, niin minusta oli itsestään selvyys, että tämä on hänen huivinsa.

11357042_10207516081324124_6468731425017527170_o

Tämä kuva selventää huivin mittasuhteita ja tässä näkyy myös kivasti huivin rapuvirkattu reuna.

Tämä huivi teki lankalaihikseen miinusta 154 grammaa. Kulutusta on siis näillä plogatuilla tänä vuonna 2468 grammaa. Olen kuitenkin luvannut teille, että tunnustan Kööpenhaminan lankaostokseni ja sen aika on nyt.

DSC03308

Geilsk Tweediä 150 grammaa. Samaa lankaa ja saman verran ostin syksyn matkalla ja huomasin tässä, että enpä ole tainnut niitä silloin viime vuonna ollenkaan blogatakaan.

DSC03309

Tämä lanka kaverinsa kanssa suorstaan huusi minulle koristaan. Toisesta ei ole kuvaa sillä se matkasi äidilleni tuliaisina. Annoin äidin valita tästä ja kaverista. Äiti valitsi kaverin. Tabletilta etsittiin hänelle Pia Tuonosen Ullaan tekenä Väripolku huivin ohje. Saas nähdä onko se ohje löytynyt sieltä nyt kun hän on ollut Keski-Suomessa. Mielenkiinnolla odotan.
 
Nämä langat siis lisäävät kulumatonta määrääni lankalaihiksessa. Näiden jälkeen tulos on siis 2668 grammaa. 

Vielä ette lankalaihiksesta pääse tässä postauksessa eroon. Viime viikolla oli Pysäkillä hypistelymuhvitalkoot, jotka muuten jatkuvat Kumppanuustalon auditoriossa joka tiistai klo 10-13, sinne vaan rohkeasti mukaan, jos yhtään kiinnostaa. 
Muhvitalkoisiin lähti mukanani kahdessa kassissa muhvilankoja. 

IMG_3296

Tässä kassissa on päällimmäisenä muutama isoäiti, joita aloitin muhviin virkkaamaan. Tämän kassin langoilla oli painoa 559 grammaa. Lankalaihikseen lasketaan myös lankalahjoitukset, kaikkea ei ole itse saatava kulutetuksi.

IMG_3294

Kassi kakkosessa erilaisia lankoja 424 grammaa. Tässäkin hyviä muhvilankoja, mutta eivät puhuttele minua juuri nyt.

Muhvilankojen myötä talosta lähti lankaa 983 grammaa. Iloitsen jo nyt siitä muhvimäärästä, jonka osaavat kädet noista langoista saavat aikaan. Tällä hetkellä tulos lankalaihiksessa olisi siis 3651 grammaa, mutta rehellisyyden nimessä tähän pitää lisätä 200 grammaa. En ole nimittäin muistanut blogata vyyhtiä Veeraa, josta tulee kuopuksen huivi ja varalangaksi huivia varten ostettu Maxi myös puuttuu bloggauksista.

3451 grammaa on siis todellinen lankalaihis 2015 tulos tällä hetkellä. Olen tyytyväinen.

Maanantain terkuin seijap