Rauhaisa viikonloppu, yhtä konserttia vaille vietetty. Alku illasta ollemme isännän ja Oskarin kanssa lähdössä kuuntelemaan Pepe Ahlqvistia ja Jonne Kulluvaaraa Janakkalan Pyhän Laurin kirkkoon. Konsertti on osa Janakkalan musiikkipäivien ohjelmaa. Jonnehan on meidän tuttumme ja isännän kitaran soiton opettaja, joten siksikin on kiva mennä kuulemaan heitä. Viimeksi Jonnen kanssa on tavattu isännän synttäreillä, siis kauan sitten.

 

Eilen oli Coconutissa lankapäivä ja niinpä ajelin Tervakoskelle päin. Paikalla oli Kashmir Artsin Anna ja paljon ihania lankoja, huivineuloja ja nappeja. Niin ja monia neulojia, joita en ole kesän jälkeen nähnyt. Kiitos Terhille päivän järjestämisestä ja Annalle kun tulit paikalle houkutuksinesi.

Minulla kotiutui kolme vyyhtiä Springtime lankaa. Anna oli neulonut tästä ihastuttavan neuleen malliksi. Ajattelin muokata mallia niin, että lehdet ja helmet tulevat vain helmaan. Vaaleita sinisiä lankojahan minulla on vaikka muille jakaa, näin luulin. Kaivelin lankavarastojani, ja totesin, että ei yhden yhtäkään tähän sopivaa sinistä. Nyt pitää miettiä malli uudestaan tai tehdä näistä kivoja huiveja.

 

Malli: perus röyhelöhuivi (7 silmukkaa)

Lanka: teeteen Samba

menekki: 100 g

Puikot: 4mm

Tässä on Vilman huivi, joka on tehty Poppelista ostetusta teeteen Sambasta. Nyt minun osaltani riittää verkkohuivien neulominen. Tosin, torstaina olen menossa eläkeläiskuoro Kilpukan laululeirille opastamaan heitä tekemään uudet esiintymishuivit, Novitan Frillasta, sateenkaaren väreissä.

 

Vilmalta kuulin eilen, että uutta neuletta ei saa aloittaa, ennen kun kaikki vanhat ovat valmiina. Hmm... Koskahan minulla olisi ollut sellainen tilanne, että mitään ei olisi kesken. Otinpa sitten puikoille kämmekkäät, jotka olin aloittanaut viime keväänä reissuneuleena. Illalla ne olivat valmiit.

Vilmalla on siis uudet kämmekkäät. Ovat vähän neidille reilut, mutta voi vaikka hanskat laittaa alle ja käyttää nyt jo varhain keväällä.

Kämmekkäät Vilmalle

Malli: oma

Lanka: Wetterhoffin Sivilla

(aikana ennen aloevera jojoba käsittelyä ostettu)

Menekki: punainen 19 g

harmaa 7 g

Puikot: 2,5 mm

 

Lankaa ei siis kulunut juuri mitään. Ihana lanka on tuo Sivilla, tuntuu niin ihanalta ja pehmeältä.

 

Vielä loppuun teille päivän Orvokki.

 

Sunnuntaiterveisin seijap