Nopeata on mennyt marraskuu. Tänään ovat valmistuneet yhdet lapaset, mutta niistä lisää kunhan saan julkaisukelpoisen kuvan. En ole tyytyväinen kuviin, jotka olen ottanut.

 

Myyrät ovat jälleen tehneet hyökkäystä meidän pihaan. Eilen kävimme ostoksilla ja katsotaan nyt miten nuo systeemit pihassa toimivat.

Tämä kuva on pihan siitä osasta, jota minä kutsun puutarhaksi. Näitä myyrän kasoja ei ollut vielä maanantaina, mutta eilen nämä löytyivät. Takana olevat Siperiankarhunvatukan tuetkin oli kaadettu, joten asialla on voinut olla myyrien kaverina myös peurat tai hirvet. Tuo karkotin on isännän toimesta käyty painamassa syvemmälle, siinä ei tullut mitään ohjeita mukana. Toimii paristoilla ja päästää säännöllisesti äänen.

Tässä tälläinen yleiskuva tuonne karhunvatukoihin.

Tämän liiketunnistimella toimivan karkottimen tarkoitus on karkottaa myös hirvet ja peurat syömästä Siperian karhunvatukoita. Eilen tämä asetettiin käytöstä pois olevan kompostin päälle mutta nyt se on oman tolppansa päässä.

Kesän ajan etupihalle riitti karkottimeksi tämä rautatanko, jonka päässä oli tasapohjainen glögipullo. Tai saattaahan olla, että myyrät silloin keväällä päättivät, että muuttavat muuten vaan lammashakaan. Uusi kasa on metrin päässä rautatangosta.

Etupihan (tämäkin syvemmälle painettuna) karkotin on sitten tämän näköinen. Tännekin kirjaan, että tänään etupihalla oli 5 myyrän tekemää kasaa. Ettei talven aikana pääse unohtumaan.

Nämä maahan painettavat karkottimet ostimme Riihimäen Säästökareilta. Tuon liiketunnistimellisen osti mummi meille vuosi sitten joululahjaksi, kun se yksi hiiri täällä meitä sisällä viihdytti. Viime vuotinen hiirihän loppujen lopuksi jäi ihan vanhanaikaisesti loukkuun.

 

Tänään on kirkkovuoden viimeinen sunnuntai. Viikon päästä vietetään ensimmäistä adventtia ja alkaa joulun aika. Ihanaa. meillä vietetään myös 9 v synttäreitä ja Oskarin nimppäreitä. Niin ja reilun viikon päästä minä pääsen töihin.

 

Oikein hyvää alkavaa viikkoa teille kaikille.