Tänään olen viettänyt vapaapäivääni isännän avecina Lepaalla. Lepaalla oloon oli ihan syykin puutarhaopetusta on annettu Lepaalla 100 vuotta. Upeaan juhlaan saimme osallistua ja hyvän lounaan nautimme Lepaan kartanossa.

 

Minulla oli päälläni uusi Pellavatunika, jota isäntä ystävällisesti suostui kuvaamaan.

Malli tähän tunikaan on siis tuttu pinaattitunika tai raglanmekko Suuren käsityölehden antamalla

nimellä. Lankana tässä tunikassa on Wetterhoffin Akseli 8:n kaksi eri sinistä lankaa.

 

Aikaisemmin neulomani pinaattutunika on ollut ahkerassa käytössä ja uskon, että tätäkin tulee käytettyä. Tässähän on vielä se etu, että lanka kestää 60° pesun, jos siis vaikka sottaa päällensä.

Akseliahan olen aiemmin käyttänyt Pellavapolkuihin, nyt ensimmäistä kertaa neuloin jotain muuta kun huivia. Tykkäsin. Luultavasti nyt ostan uuden setin Akselia ja neulon liehukehelmaisen tunikan, joka tästä langasta piti alun perin tulla. Tuo aiemmin neulomani liehukehelmainen sai kodin Helka-ystävältäni, jolle se sopi upeasti.

Neuloessa Akseli käyttäytyy niinkuin kaikki pellava, eli pöly oli melkoinen. Ennen neulomista kastelin vyyhdit ja kuivasin ne pyykkinarulla, mutta kyllä sitä pölyä silti riitti. Eilen viimeistelin neuletta ja jännäsin miltä se sitten päällä näyttää. Ei nimittäin ollut ollenkaan kaunis ennen viimeistelyä. Sumutepullo oli apuna ja tiukasti vetelin kostutetun tunikan rintamusta ja helmaa muotoonsa. Kuivumaan jätin puiseen henkariin. Lopputulos oli mielstäni hyvä.

Pinaattitunika/raglanmekko

 SKL 3/2009

Lanka:Wetterhoff Akseli 8 kaksinkerroin

Vaalea sininen 541

Sininen 542

Menekki: 385 g (eli lähes 2 vyyhtiä molempia värejä)

koko: ohjeen M

Puikot: 4

Kuvat on otettu Lepaan kivisakastin ovella ja hautausmaalla, viimeinen kuva on Karl Packalenin ja vaimonsa Marian haudalla. Packalen testamenttasi kartanon valtiolle puutarhaopetusta varten ja siitä on kaikki alkanut.

 

Minulla on pitkä viikonloppu. Rästissä olevat vapaat pidän siis tänään ja huomenna. Kuvistakin näkyvää niska/alaselkä jumitusta olen menossa huomenna hoitamaan pikkuveljen tiukkaan fysioterapia käsittelyyn. Viikonloppua vietämmekin isännän vanhempien ja mummin kanssa, tarkoituksena olisi piipahtaa Helsingissä lauantaina ja muuten sitten vaan olla.

Lopuksi vielä muistuttelen, että sukkasatoon ilmoittautuminen alkaa lauantaina. Kaikki siis mukaan sukkia neulomaan.