Viikko on kulunut nopeasti ja paljon on saatu aikaan. Työssä päiviä ovat täyttäneet toiminta- ja taloussuunnitelma, niin ja strategiaakin on laitettu kasaan. Kotona on ollut omat hommansa. Isännällä tämä taitaa olla vuoden kiireisintä aikaa, voit siis lukea, että reissua kyllä riittää.


Viikolla piipahdin Riihimäellä hakemassa muutaman Boshin varaosan, rikkimenneiden tilalle ja samalla poikkesin kirpparilla. Jostain kuolinpesästä oli kulkeutunut myyntiin rottinki-ja peltirasiat sisältöineen. Nappikorujen tekemistä ajatellen nuo rasiat ostin niitä sen enempää tutkimatta.

Tässä ohuet virkkauslangat, joita rottinkisesta löytyi.

Peltirasiassa oli nappeja ja helmiä,

neuloja ja pieniä virkkuukoukkuja ja vyönsolkia.

Langan neulansilmään laittajakin löytyi, samoin höyhen rintakoru, pienet virkatut liinat, "parsinsieni", joka on jo korjattu, brodyyderja, mirri kaulaan ja rypytys kumilankaa.

Eivät kuitenkaan myyjät tainneet arvata, että kaiken tämän alle oli jäänyt kunniamerkkejä.

Jos nyt oikein olen saanut selvitettyä näistä mitaleista. Ensimmäinen vasemmalta on jatkosodan muistomitali, keskimmäinen on 2. luokan vapaudenmitali ja risti on sitten suojeluskuntaristi, jota annettiin lotille ja suojeluskuntalaisille vapaussotaan osallistumisesta. Jos on nyt joku jolla on jotain muuta tietoa, niin mielelläni korjaan asian oikeaksi.

Tässä vielä nämä mitalit toiselta puolelta.


Sain synttäri/joululahjatoiveen. Saan  neuloa viltin/shaalin johon voi käpertyä lukemaan kirjaa tai katsomaan televisiota. Mallina oli tälläinen shaali.

Shaali on siis mohairia. Mikä olisi sellainen mohairlanka, josta eivät kaikki villakoirat lentele ympäri asuntoa ja tartu vaatteisiin, olisiko ehdotuksia. Minä niin vähän olen mohairista neulonut, että en osaa itse sellaista löytää.

Tähän vielä lähikuva muistutukseksi itselle.


Sunnuntain terveisin seijap