Aika kuluu siivillä ja vielä on bloggaamattomia juttuja viime vuodelta tässä tulossa epämääräisessä järjestyksessä valmistuneita juttuja.

Lokakuussa syyslomalla kävimme mummolareissulla Jyväskylässä, ja kuopus osti itselleen valtavan tuubin. Tuubiin sopivaa pipoa ei ollut, joten tulkitsin tuubin mallineuleen ja Seinäjoen reissulla ostetut pipolangat päätyivät pipoksi. 

Untitled

Ostin Seinäjoen messuilta kaksi pipo lanka/ohje settiä. Malli ei vaan sitten millään onnistunut mileleisekseni ohjeen mukaan ja ohjeessa ollut valokuva  oli niin pieni, että siitä ei saanut mitään tolkkua. Rustoori puorin netti sivuilla ei silloin löytynyt ohjetta myynnissä, joten sitten päädyin, että lanka saa tulla tähän pipoon. 

Untitled

Paljoa tästä piposta ei ole ollut kuopuksen kanssa puhetta, mutta käytössä se on ollut, joten uskon, että on mieluinen.


Untitled

Pipo kuopukselle

Malli: omasta päästä

mallineule HenkkaMaukka huivin pohjalta

Lanka: Drops Cotton Merino

Menekki: 65 g

Puikot: 4,5 mm

Huiveja taitaa olla bloggaamatta kaksi. Ensimmäisestä valokuvat on otettu, kun maassa ei ole ollut lumesta tietoakaan ja tämä huivi toivottavasti lämmittää hartioita Oulussa.

Untitled

Malli: Meadow Grass (Heidi Alander)

Lanka: Wetterhoff Sivilla

Luumu, menekki 28 grammaa

Punainen, menekki 50 grammaa

Puikot: 4,5 mm

Tämä huivimalli on tällä hetkellä yksi lempparini. Molemmat tällä mallilla neulotut olen tehnyt Sivillasta, jota ei ole käsitelty aloe veralla ja jojoba öljyllä. Olen siis jemmannut aikoinaan joitakin värejä jonkin verran. Kiitos Heidi ihanista huivimalleista. 

Toinen Heidin malli vielä tähän päivitykseen. Lomareissulta Berliinistä ostin muutaman lankakerän ja kun nyt Tapanin päivänä sairastin kotona flunssaa muun perheen olessa mummolassa aloitin ja sain valmiiksi Nurmilintu huivin.

Untitled

Nurmilintu on huivi, jossa ei tehdä lainkaan nurjia silmukoita vaan kuvio neulotaan aina oikein ja yhteen neulomiset ja langankierrot tekevät mallineuleen. Nurmilintujakin olen tehnyt kaksi, edellinen oli sellaisesta seikoite bling bling langasta. 


Untitled

Malli: Nurmilintu (Heidi Alander)

Lanka: Lana Grossa, Lace Merino

Menekki: 49 grammaa

Huomio kuitenkin siihen, että yksi 50 gramman kerä ei riittänyt vaan piti aloittaa toinen.

Puikot: 5 mmTässä siis viime vuonna valmistuneita, joita jää vielä ainakin yhdet sukat, yksi pipo ja yhdet lapaset päivittämättä, kun huomasin että ei olekaan kuvia otettuna tai ainakaan Flickeriin laitettuna. Minulla on vielä kaksi lomapäivää jäljellä ja huomenna Simon Kyreniläis musikaalin harjoitukset ovat vasta illalla, joten varmaan kuvaus onnistuu päivän valossa.

Tämän vuoden ensimmäinen valmistunut käsityö on ollut Emilia sukat. Emiliat ovat ensimmäinen lankalaihikseen kirjattava asia tälle vuodelle. Ilmoittauduin nimittäin mukaan Näppituntuma blogin lankalaihikselle. Otin tavoitteeksi, että lankavarastoni pienenee alkaneen vuoden aikana 3 kiloa. Ei mahdoton tehtävä. Ajatuksni on, että kunhan ei vaan kasvamaan pääsisi. 

Sunnuntai illan terveisin seijap