Pipo, sukat ja lapaset, olisiko se valmistumis järjestys näillä sitten myös bloggaus järjestys. Kaikki kolme ovat siis viime vuonna valmistuneita.

Untitled

Minun piponi on malliltaan ja nimeltään Lempi. Ohje löytyy Lankamaailman Modernit klassikot lehdestä. Lehden ohjeet on tehty Maijalle ja Jannelle, mutta sopivat tietenkin monelle muullekin langalle. Täältä Flickr albumista voit käydä katsomassa kuvat kaikista lehden malleista. Tosi kiva kun voi tutustua malleihin ja sitten tehdä lehden ostopäätöksen. Oman lehteni ostin Hämeenlinnan Wetterhoffilta. Wetterhoffin sivuilta voit myös käydä katsomassa videon, jossa haastatellaan Jenniä, jonka tekemät korut minulla oli itsenäisyyspäivän vastaanotolla.

 

Untitled

Malli: Lempi

Lanka: Cotton Merino, Dropsilta

Menekki: 62 grammaa

Puikot: 4 mm

Piposta tuli mielestäni oikein kiva, tässä kuopuksen pää on varapäänä, mutta kyllä pipo on minun käytössäni ollut. Cotton merino on ollut oikein passeli näihin talven lämpimiin, mutta nyt jo tarvitaan vähän lämpimämpää, kun nuo pakkaset nousivat.

Minulla on ollut tapana antaa pois lähteville työtovereille sukat lahjaksi, ihan kaikki niitä eivät ole saaneet, mutta pääsääntöisesti ne ehdin tehdä. Työpaikan joulukuusessa ja portaissa kuvasin viimeisimmälle työpaikasta pois lähteneen työtoverin sukkia.

Untitled

Sukkien malli on monelle tuttu Kalajoki, minulla nämä ovat viidennet valmistuneet Kalajoet. Itselleni en ole vielä yksiäkään Kalajokia tehnyt, mutta ehkä joskus. Mallina Kalajoki on kerrassaan hyvä, näin ei jalassa kuvattuna se ei oikein pääse edukseen. 

Untitled

Langat näihin sukkiin hain Wetterhoffilta. Miten se onkaan, että sitä kuvittelee, että ei kotoa löydy oikean väristä lankaa. No ei ehkä tälle työtoverille olisikaan löytynyt, niin eri värejä me käytämme. Lanka on siis Regian Stripemania color, jossa on kerrassaan hyviä värejä. Ihan en saanut raitoja menemään tasan, vaikka kerroksia kovasti laskinkin. Minun silmääni ei kuitenkaan näytä pahalta.

Untitled

Malli: Kalajoki 

Lanka: Stripemania Color, Regia

Menekki: alle 100 grammaa

Puikot: 3 mm

(jos oikein muistan, en ole laittanut muistiin)

Toivottavasti nämä sukat lämmittävät työtoverin jalkoja, siellä minne hänen tiensä kulkeekin. 

Joulun jälkeen otin puikoille Eeva Haaviston lapaskirjan mallin N:o 1. Ajatuksena olisi, eetä saisin noita Nalle-vahvuisia lankoja mahdollisimman paljon käytettyä pois ja näissä kirjoneulelapasissa ne ovat aivan omiaan.

Untitled

Kirjassa lapasmallista sanotaan seuraavaa "Malli luultavasti sama kuin v.1559 mainitussa "pelinappuloin" koristetussa ryijyssä" varmaan värit ovat olleet jotain muuta kun tässä olevat luonnonvalkoinen ja sateenkaaren kirjava. Mallissahan peukalot, eivät ole kiilapeukaloita, mutta halusin nyt sitä kokeilla ja mielestäni sopii hyvin tähän malliin.

Untitled

Malli: Eeva Haaviston Sata kansanomaista kuviokudinmallia

N:o 1

Lanka:  Nalle ja Nalle Taika

Menekki: yhteensä 56 grammaa

Puikot 2,5 mm

Lapaset jäävät kotiin lahjalaatikkoon ja sieltä sitten katsotaan josko joku ne saa. Sellainen hassu ajatus minulla on mielessäni, että jos saisin joskus neulottua nuo kaikki Haaviston 100 lapasmallia, mutta se ei ihan nopeasti onnistu, joten sitä yhteiskuvaa varten ei kannata lapasia jättää jemmaan.

Tänään minulla on viimeinen joululoma päivä. Alkulomasta kävin useamman kerran sairaalan mäellä ,ihan sovittuja käyntejä, joiden seurauksena minua pitkään vaivannut oireyhtymä varmaan saadaan asettumaan siedettävään kuntoon. Uskomatonta on ollut kuulla ja nähdä sitä kuinka paljon terveydenhuollossa on menty eteenpäin viime vuosina.

Tämä on ollut myös ensimmäinen joulun aika minulle venhättömällä ruokavaliolla ja se on toiminut hyvin. Erityis maininta Hämeenlinnan uudelle Cantina Fiesta ravintolalle, siellä oli huippuhyvä luontaisesti gluteeniton hampurilaisateria. Nyt kun lokakuusta asti olen tätä ruokavaliota noudattunut niin usein törmään siihen, että tarjotaan gluteenitonta, jossa on jäljellä se vehnän tärkkelys, jota myös välttelen. Myös ohran olen laittanut kielletylle listalle. Ruis näyttäisi tällä hetkellä pelittävän, samoin kaura.

Loppuloma onkin sitten kulunut Simon Kyreniläis musikaalin harjoituksissa. Musikaali on Janakkalan ja Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan, Hämeenlinnan helluntaiseurakunnan ja Vanajaveden opiston yhteistyön projekti, joka esitetään pitkäperjantaina Janakkalan Pyhän Laurin kirkossa ja toisena pääsiäispäivänä Hämeenlinnan kirkossa. Musikaalissa riittää siis urakkaa koko kevääksi.

Tänään on kuitenkin Loppiainen, meilläkin tietäjät pääsivät tänään seimelle asti lipaston toiselta reunalta. Joulukuusi on vielä paikallaan, kun ei ollankaan varise. Jos sitten Nuutin päivänä viimeistään.

10922758_10206255750176633_4360291819166

Tähtönen taivahan, nyt seisahdut.
Silmämme näkemään avautunut,
suurinta ihmettä maailmassa, 
seimellä olemme katsomassa.

Laulusta Beetlehemin tähti (Tähtönen taivahan, osoita tie...)
Laulu on alkuperäiseltä nimeltään Stern über Bethlehem ja se kuuluu Saksan rakastetuimpien joululaulujen joukkoon. Kanttori-urkuri, säveltäjä ja jazz-pianisti Alfred Hans Zoller (1928-2006) sävelsi laulun vuonna 1964 ja laulu on kuulunut varsinkin lapsi- ja nuorisokuorojen ohjelmistoon. Beetlehemin tähti löytyy myös Lasten Virsi-kirjasta (Lasten Keskus 2012). 
Lainaus Suomen Lähetysseuran Kauneimmat joululaulut 2013 taustatietoja