Tänään on ollut upea ilma. Viime yön kylmyys oli ollut jo niin kova, että pihalla oleva ahkeraliisa, on nyt ahkeroimisensa ahkeroinut.


Aamupäivällä olimme ostoksilla lähetyksen syystorilla. Tänään on iltapalaksi ternimaidosta tehtyä juustoa. Vaikka maitotilan vieressä asummekin, niin ternimaitoa ei enää niin usein tule hankittua. Lisäksi ostin mustaherukkamehua, kun epäilen että meidän mehuvarastot ei kuitenkaan riitä ensi kesään asti. Tekemiäni huiveja meni ainakin yksi kaupaksi. Niitä myydään vielä muissakin tapahtumissa. Uskon että ennen joulua ne ovat kaikki uusilla omistajilla.

Meille muutti myös kaksi siiliä. Niin, sieltä toripöydältä minä ne ostin. Vilma oli äärettömän onnellinen saamistaan uusista lapasista. En minä muuten, mutta kun hyvään tarkoitukseen menee rahat... Kyllä Vilmalla on lapasia ennestäänkin, ei vaan näin ihania. Nämä on neulonut 81-vuotias Helka.
 


Tunnin olen kökkinyt puutarhassa keräten muumio-omenoita. Yksi kottikärryllinen niitä tuli. Kamala sienitauti, joka leviää huimaa vauhtia jos ei sairaita omenoita saa pois. Ei meillä vielä viime vuonna ollut tuollaista määrää "potilaita". Terveitä omenoita minulla on kolme ämpärillistä odottamassa jatkokäsittelyä.

Oskari sai tänään uuden pipon. Ei minulla ollut tummansinistä, eikä mustaa Woolia. Mutta mitäpä ei mummi tekisi vanhimman lapsenlapsensa puolesta. Isäntä tuli eilen illalla kokouksesta ja oli saanut mummilta kaksi kerää tummansinistä Woolia. (Soitin kyllä ja kysyin löytyisikö jos isäntä poikkeisi mummin kautta).Malli: Oma
Lanka: Novita Wool tummansininen (kaksinkertaisena) ja Novita Valoville
Menekki:
Wool 50 g, Valoville 25 g
Puikot: 4 sukkapuikot


Mielestäni tästä tuli kiva. Mietin lähettäisinkö ohjeen Novitan omiin ohjeisiin. Sinne on ihan kivasti ilmestynyt tällä viikolla pipo-ohjeita. Kertoisikohan tuo  syksyn tulosta.  Jos joku haluaa, niin voin sen tännekin naputella. Tuo mallineule on sellainen jota olen 15-vuotiaasta asti käyttänyt lapasissa. Saattaa olla että Oskari saa vielä lapsetkin. Toisaalta ei tuo ville taida niissä kestää. Onko kukaan kokeillut sitä lapasiin?