Ihana auringonpaisteinen päivä, pääsin kuvaamaan Kiri 5 huivin, joka oli ollut ihan liian kauan odottamassa pingotusta ja nyt sitten vihdoinkin pääsi viikolla 30° villapesuun ja sen jälkeen pingotukseen.

Tämä Kirihän sai alkunsa, kun Kiri nelonen oli pingotettu ja tykästyin siihen niin kovasti. Kiri nelonen meni 50-vuotislahjaksi työtoverille. Toivottavasti on lämmittänyt hänen harteitaan. Työtilat meillä on eri rakennuksissa ja emme juurikaan hänen kanssaan tapaa työpäivän aikana, niin en asiasta tiedä.

Eilen tuli mieleen oivallus, että kun huivin nimi on Kiri, niin sehän pitäisi käydä kuvaamassa oman kunnan Kirillä. En kuitenkaan lähtenyt sinne ajelemaan, mutta päätin, että jos ja kun Kiri kuutonen joskus valmistuu, niin sen käyn kuvaamassa oikealla kylällä.

http://www.flickr.com/photos/31348466@N00/13325329033/

Tämän huivin neuloin nopeasti, mutta mikä siinä onkin, että pimeinä iltoina ei tuo pingottaminen ollenkaan meinaa luonnistua. Tämäkin huivi on siis odottanut tuolla neulottuna lokakuusta asti, nyt sen voi sitten laittaa valmistuneisiin, kun viimeistely on tehty.

http://www.flickr.com/photos/31348466@N00/13325155365/

Puikkoina tässä ovat olleet 5 mm Knit prot, eli puolikasta suuremmat kun edellisessä. Lahjalaatikko on ainakin hetken verran tämän huivin kotina. Itsellä kun on niin paljon huiveja, että en kuitenkaan tätä omaan käyttöön ota.

http://www.flickr.com/photos/31348466@N00/13325334553/

Malli: Kiri

(tehnyt Polly Outhwaith, löytyy Ravelryn kautta)

Lanka: Aade löng artistic 8/2

Menekki: 115 grammaa

Puikot: 5 mm

Tälläkin hetkellä puikoilla on Aaden lankaa. Kyseessä on nyt puolta ohuempi lanka ja tulossa pusero. Alkuperäinen malli on Hra∂i kirjasta Islantilaisia neuleita. Minä muokkasin kuitenkin mallia niin, että tein helman reikäkuviot lomittain ja hihansuihin vain kaksi reikäriviä, nekin lomittain, en myöskään tee hihoista täyspitkiä. Toivottavasti jo kohta näette valmista, aika joutuisaa on ollut neuloa, kun pääasiassa neulotaan vain oikeaa ja on isot puikot.

http://www.flickr.com/photos/31348466@N00/13325313083/

Langan värissä yllätys oli tuo oranssi raita, joka on aika leveä. Saa nähdä sitten valmiina, onko tämä neule minun väriseni, vai löytääkö se kodin jostain muualta.

Tänään oli tarkoitus ajella Mallavirin luo, mutta ohjelmaan tulikin muutos, kun HPK pelaa vielä liigassa. Saimme isännän kanssa kutsun peliin ja nyt on tilanne, että ei malta olla vastaamatta kutsuun myöntävästi. Eilen joukkue on hävinnyt Oulussa, joten nyt pitäisi sitten ehdottomasti voittaa Oulun Kärpät

Ihan sivujuonteena tähän vielä, että Hämeenlinnassa on toinenkin HPK, ei ihan niin tunnettu kuin tuo jääkiekkojoukkue. Hämeenlinnan poikakuoro. Kuoron kuvagalleriasta voi käydä kurkkaamassa joitain ei niin virallisia kuvia tästä HPK:sta.

Oikein levollista ja hyvää lauantaipäivää teille kaikille.