Edit 2: lopussa

Edit:lopussa

Ihanasti kirvoitti tuo aamuinen päivitykseni kommentteja.

Hiirulainen: Kyllä sinun kaverisi ovat aika usein meidän mehupullon korkkeja päässeet nakertamaan. Ovat varmaan erikoistuneet liukkaalla lasipullolla kiipeilyyn Silmänisku. Joka vuosi on joku kumitulppa nakerrettu.

Ruusunkukka: Juuri noin minä teen. Ongelma on siinä vaiheessa kun hiiret tai hiiri talvella löytää tiensä kellariin ja nakertaa kumitulpan siellä rikki. Se mikroskooppisen pieni reikä siinä korkissa päästää sitten homeet jne pulloon. Niin ja pakastettu viinimarjahillo, on se herkkua, mutta kun pakastimessa ei ole tällä hetkellä tilaa, ei sitten yhdellekään purkille.

Sari: Tilakysymys se tulee tuossa mehujen pakastamisessakin. Tähän hätään ei olla kakkos pakastinta ostamassa, mutta kyllä sen  hankinta on harkinnassa. Paikkakin on navettaan jo katsottu.

TiinaR: Kiva kun kävit toivottamassa alkavaa viikkoa. ihania lankakeriä. Se Zauberball kiehtoo erityisesti minua.

Villiviini: Meillä juotiin mustaherukkamehua pakasteesta. Isäntä ja lapset sitten muistivat kyllä lisätä siihen runsaasti sokeria jälkeenpäin.

Aila: Kuuluikohan Kirille asti meidän keskustelumme naapurin Paulan kanssa? Puhuimme juuri äsken marjapensaissa, että pitää ottaa kannellinen saavi, johon meut laitetaan. Mutta tuo säilytyslaatikko onkin parempi vaihtoehto. Kyllä ne kellarin aukotkin pitää tukkia jossain vaiheessa, mutta siinä taitaa olla niin iso homma, että se on yhden kesän projekti. Tai saattaisi olla helpompi tehdä uusi kellari. Tuo vaha syöttinä hiirenloukussa olikin minulle ihan uusi tieto kiitos siitä. Tykkäköhän hiiret parafiinistäkin?

Kaksi ämpärillistä marjoja on odottamassa mehustamista, huomenna Mehu-Liisa taas laulaa. Pitää ensin hakea pullot ja herätellä homeet kylmässä vedessä. Mutta nyt lähden käymään kyläyhdistyksen rahastonhoitajaa moikkaamassa.

Moikka!

Edit:

Kiki purkaja: Kolot eivät ole ilmastointia varten vaan koloja joita aika on tehnyt noin vuonna 1926 tehtyyn kellariin. Luulen, että meillä pitäisi sitten koko kellarin sisäseinät vuorailla tiheällä verkolla ja molemmat kellarin ovet pitäisi uusia, kun ovat oven alaosiakin nakertaneet. Näin se on täällä meillä maalla.

Edit 2: Tiistai-iltana mehun keiton lomassa

Riitta: Kävin hakemassa eilen askartelukaupasta parafiinia. Kokeilen sitä muutamaan pulloon. Muuta taitan laittaa maitotonkkiin ja niihin muovilaatikoihin, joista saa kannen kunnolla kiinni.