Kuinka moni muistaa vielä lankana Novitan Oklahoman ja Alabaman? Ne olivat puuvillalankoja, josta opiskeluaikana neuloin ja virkkasin useampiakin neuleita. Oklahoma oli merseroimaton ja Alabama taas merseroitu molemmista langoista tykkäsin valtavasti.

Lankajemmassa minulla on ollut kananpojan keltaista Oklahomaa ja siitä valmistui bolero jo ennen Jyväskylän neulefestareita. Festareilla se oli mukana ja käytössäkin, mutta jäi silloin vesisateessa kuvaamatta ja tänään kuopus oli minulla kuvaajana ja saatiin kuvatkin bloggausta varten.

IMG_5044

Takaa päin kuvattu, keskellä selässä on sauma. Malli on Novitan bolero ja neulottiin hihan suista alkaen niin, että vasen ja oikea kappale yhdistettiin selästä joko silmukoimalla tai ompelemalla päätellyt kappaleet. En tiedä mikä se minun tyylini oli. Minä jätin ensimmäisen kappaleen silmukat odottamaan ja sitten kun molemmat kappaleet oli neulottu päättelin molemmat kappaleet yhtäaikaa yhdistäen tämän saumaksi. 

IMG_5049

Tykkäsin mallista, valmiin neuleen pesin 40° pikapesussa ja sitten levittelin sen mittoihinsa kuivumaan. Lanka oli siis vuosikertalankaa, josta en tiedä missä kaikkialla se on kulkenut ja nyt neuletta on mukavampi käyttää, kun se on varmasti puhdas. 

IMG_5053

Ohjeen kirjoittaja on Lea Petäjä, joka on ollut vuosien aikana Novitan neulesuunnittelijoista yksi minun lemppari sunnittelija. mietin, että samalla mallilla voisi tehdä myös villalangasta boleron ajatellen viileneviä ilmoja. Tässä kuvassa näkyy hihan keskellä olevat silmukan lisäykset, jotka voisi sitten villaversiossa neuloa niin, että ei jäisi reikiä.

IMG_5072

Puuvilla bolero
Malli: Naisen neulebolero, Novita
Koko: S/M
Lanka: Novitan Oklahoma
Menekki: 250 grammaa
Puikot: 4 mm

Lankalaihis päivitys pitää tässä päivitysessä myös olla. Neulefestareilta ostin itselleni lankaa 600 grammaa. -15 541 grammaa oli siis tulos ennen festareita. Messu ostoksilla tulokseksi tuli -14 941 grammaa, eli alle viidentoista kilon mentiin. Boleroon meni lankaa tarkalleen viisi kerää, eli 250 grammaa joten -15 191 on tuloksena. Kuitenkin siis pääsin yli viidentoista kilon. Olen tyytyväinen itseeni.

Prahan matkalta lankaa ei kotiutunut, vielä on viikko kesälomaa ja saattaa olla, että lomapäivinä tie vie jonnekin lankaa myyviin paikkoihin, joten saattaa olla, että jotain lankaa kotiutuukin. Messu ostoksille on ohje katsottuna. Ajatuksena on ainakin Veera Välimäen Breathing space, saattaa olla, että molemmista sekä ostamastani silkistä, että villasta. neuletta on tehty tosi paljon, minua vähän jänskättää tuo enkunkieleinen ohje, mutta aion kuitenkin yrittää.

Blogin 10-vuotis arvontaan ehtii vielä osallistua, käykäähän kurkkaamassa. Arvonta voittohuivi ei valmistunut vielä Prahan reissulla, mutta viimeistä mallikertaa täällä tehdään, eli kun arvonta viikon päästä suoritetaan on huivi valmis, ja muut voitothan ovatkin jo täällä valmiina.

Festareilla Stephen West näytti meille uuden musavideonsa, nyt se löytyy myös YouTubesta, täältä voit sen käydä katsomassa, jos kiinnostaa. Stephen on siis yksi tämän hetken neuleguru. Tämän päivityksen loppuun tämä Stephen maininta mielestäni sopii sillä Stephen on alkujaan lähtöisin Oklahomasta.

Lauantain terkuin seijap

IMG_5073