Olen jo muutaman kerran kertonutkin teille, että lomamatkalla minulla oli käsityönä sytomyssyjä. Minulta pyydettiin muutamaa myssyä Teksasissa asuvalle ystävälle, uskallan sanoa ystävälle, koska hänen sisarensa puolisoineen on ystäväni. Otin mukaan useita keriä lankoja ja koukkuja ja puikkoja, että ei loppuisi ainakaan kesken. Ohjeiden kanssa oli vähän niin ja näin, sillä tulostimen muste veteli kotona ihan viimeisiään.

Valmista kuitenkin tuli ja lankamäärä ei reissulla lisääntynyt.

Tähdellinen

Malli: löytyy Käsistä karannut blogista

Lanka:Summer stripes

Menekki: 33 g

Puikot: 4

Malli oli minulle uusi, en ollut ennen sitä käyttänyt. Myös lanka oli uusi tuttavuus, jonka Wetterhoffilta kävin ostamassa. Langassa on myös vaaleanpunainen raita, joka ei tullut näkyviin, kuin 8 silmukan verran. Ehkä jäljelle jääneessä 17 grammassa sitä sitten vielä löytyisi. 


Seuraavan myssyn tein virkaten. En käyttänyt Matleenan virkatun myssyn ohjetta, vaan aloitin tämän päälaelta, sillä ajatuksella, että tästä tulee saajaa ajatellen sopiva. Tulikin sopiva omaan 57 cm päähäni.  Nämä molemmat olivat siis harjoittelukappaleita. Tulevaa varten.


Malli: omasta päästä

Lanka: Vee:ltä saatu puuvillalanka, jonka nimeä en muista

Menekki: 33 g

Koukku: 3


Seuraavaksi taas koukku käteen ja langaksi Mandarin petit. Taas päälaelta aloittaen ja nyt onnistui.

Malli: omasta päästä

Kukan ohje: Käspaikka

Lanka: Mandarin petit

kukassa Novitan minikerät

Menekki: Mandarin petit 19 g

Minikerät 2 g

Toiveena oli, että ystävä saisi kaksi myssyä, joista toinen olisi tiiviimpi ja seuraavaksi puikoille lähti Hurrikaani hattu. Langaksi otin laatikossa marinoituneen Novitan Suvin. Aivan ohjeen mukaisesti Suvilla tehtynä tuli luultavasti oikean kokoinen myssy.

Malli: Hurrikaani hattu

Lanka: Novita, Suvi

Menekki: 34 g

Puikot: 4

Kun kerran vielä matkaa oli jäljellä yksi myssy pääsi puikoille. Lankana Novitan Tahiti. Mallia muokkasin Novitan Tähtisestä, jätin siis tähden jälkeen reikäkerrokset pois.

Malli: Tähtisestä muokattu

Lanka: Novitan Tahiti

Menekki: 40 g

Puikot: 4

Teksasin myssyt ovat jo postin matkassa menossa saajalleen. Noille muille myssyille ei täällä vielä ole käyttäjää. Kysyin Kanta-Hämeen keskussairaalasta, mikä on heidän myssytilanteensa ja vielä kuulema riittää, ei ole tarvetta uusille. Kyllähän niitä myssyjä vuosi sitten menikin paljon.


Eilen suljin konetta ukkosen takia, useammankin kerran. Iltasanomien linkistä näette minkälaisia rakeita tuossa kauppareissullani kohtasin. Piti autokin pysäyttää, kun ei pystynyt ajamaan. Meillä kotona ei ihan noin isoja kuitenkaan tullut.

Niin, posti toi minulle eilen uutisia Diakista. 15.8 alkaen olen sitten monimuoto opiskelija. Työn ohessa päivitän tutkintoni sairaanhoitaja-AMK-diakonissaksi. Ensimmäinen lähijakso on Pieksämäellä ja loput Jyväskylän Koivuniemessä. Nyt siis vaan tosissaan miettimään opinnäytetyölle aihetta ja muutenkin valmistautumaan siihen, että työtä on luvassa opiskelunkin tiimoilta.

Juhannus lähenee. Meillä ei sen suurempia juhannussuunnitelmia ole tehtynä. Oskarin kummisetä on tulossa tänne, samoin isännän vanhemmat. Tällä hetkellä isännällä tuppaa flunssa pukata päälle. Toivottavasti menisi kuitenkin ohi sillain ihan pikaisesti, eikä viikkotolkulla kestäisi niinkuin minulla keväällä.

Keskiviikon terveisin Seija