Nyt oli taas se aika vuodesta, että kävin neulovien ystävien kanssa Tallinnassa. Tämä matkahan oli päätetty jo vuosi sitten.

Matkan aluksi laivalla muistettiin Auraa. Aurahan oli viimeisen matkamme jälkeen saanut pappisvihkimyksen.

Arja seikkaili, netissä maailman neuletarvikekaupoissa, ostaen Auralle yhteisen muistamisen ja samalla hankki meille muillekin neuleaiheisia rintamerkkejä. Pussi kiersi ja summamutikassa saimme pussista valita omamme. Aura sai meiltä myös Jukka Nevalan Vihreän rukouskirjan, jonka oli hankkinut Pirkko.

 

Katju oli tehnyt meille silmukkamerkkejä ja Kristiina varakasseja. On tämä aivan uskomatonta joukkoa.

Hanne toi valittavaksemme nappeja.

Tässä ne napit, jotka kotiutuivat Heimolaan. Aivan ihania.

Eppin lankakaupasta vastapäätä Kosmos teatteria, otin tämän topin kuvan.

Mallineule löytyy seuraavasta kirjasta.

Voi kun tuollaisen saisikin.

Eppin kaupasta, sitten taksilla Karnaluksiin

Mielettömästi oli porukkaa Karnassa, suomalaisia meidän lisäksemme talo tulvillaan. Ihan oikeasti yksi iso bussillinen ja yksi iso taksi, ainakin.

Karnasta kokoonnuimme portaille odottamaan loppujoukkoa.

Aika kului hyvin jutellen ja neuloen.

Karnaluksista kävellen Pronksi Löngapoodiin, jossa oli Evillan lankapäivä.

Tälläinen yksi yleiskuva kaupan yhdestä nurkasta.

Paikalla oli myös suomalainen Helena, joka tunnisti minut. Kiva oli nähdä, terveisiä vaan vieläkin. Kuvia lankapäivästä voi käydä kurkkaamassa myös Annan blogista.

Sada-Marketin lankakaupassa olivat virolaiset villat vähissä. Tulossa on lisää muutaman viikon sisällä. Ihan niin paljon en saanut tuotua ystäville lankoja, kun oli tarkoitus. Pitääköhän tehdä uusi Tallinnan reissu ennen kesää?

Illalla laivalta suoraan junaan, ja Riihimäeltä ajelin kotiin, jossa olin jo kymmenen pintaan. Ihan ei kunto ole entisellään. Illalla sänky kutsui heti ja vasta aamupäivällä sain ostoksiani kuvattua ja koneelle tultua.

Karnaluksin ostokseni ovat tässä. Vilmalle keltaista villaa. Muutama merkki vaatteisiin lapsille. Margitille kahdet pyöröpuikot ja itselle kahdet välikoon sukkapuikot. Niin ja tuolla nappikuvassa ovat ne isot hakaneulat, jotka unohtui kuvata ulkona viimassa.

Pronksin lankakaupasta kotiutuivat nämä. Näistä tuo turkoosi vyyhti ja HPK:n väriset sukkalangat ovat itselle.

Nämä ystäville menevät langat olivat Sada-Marketin lankakaupasta.

Lisää kuvauksia meidän ihanasta matkasta ovat laittaneet ainakin jo Katju ja Kristiina. Käykäähän kurkkaamassa. Kristiinan blogista löytyy myös se paras mahdollinen Tallinnan lankamatkojen esittely. Kristiinan ostoskierros löytyy siis täältä.