terveisiä Aslakista! Hyvä kuusi päivää takana Kiipulassa ja nyt taas jaksaa. Huomenna töihin ja pääsiäistä kohti työasioissakin mennään.

Ennen Aslakiin menoa yksi puikoilla ollut työ pääsi pingotukseen.

DSC04370

Pirkon ja Hilkan minulle Haapsalusta hankkimat huivin pingottimet olivat taas käytössä. Tässä linkissä näkyy kuinka Haapsaluhuivit on näihin pingotettu.

DSC04371

Minulla huivin pingotus tapahtui niin, että raamit lepäsivät, kässähuoneen parisängyn päällä.

Huivimalli oli muokattu Pirtin kehräämön uuden Loimu-huivin mallista, jonka sai ostaa heidän verkkokaupastaan. Huivin tein vanhojen neulomolaisten huivivaihtoon Mammukalle. 

DSC04372

Käyttöön otin suuremmat puikot, mitä ohjeessa sanottiin, sillä halusin, että tästä ei tule liian tiukkaa neulosta. Huivin edetessä myös jätin viimeisiä mallikertoja pois, sillä halusin päättää huivin mustiin kerroksiin.

DSC04373

Valmis huivi matkasi mukana Kiipulaan, jossa sen sain kuvattua ja sieltä kävin tauon aikana sen viemässä postiin matkaan Mammukalle.

DSC04381

Tätä huivimallia voisi neuloa itsellekin ja olisihan tämä oivallinen malli lahjahuiviinkin, mutta tätä varten täytyy varata lankaa lähes 300 grammaa, joten aprillipäivän Raasikun reissu tulee siinä mielessä tarpeeseen.

DSC04383

Malli: Loimu-Huivi 
Pirtin kehräämö
Lanka: Aade artistic yarn 8/2 
Menekki: 269 grammaa
Puikot: 3,5 mm ja 4,5 mm

Tämän huivin myötä lankalaihiksen tilanne on nyt -14 320 grammaa. Lisää ostoksia ei ole tarkoitus tässä juurikaan olla tekemässä, sen verran paljon löytyy lankaa vielä tästä taloudesta. Huhtikuun Tallinnan reissulle olen tekemässä jonkin laista ostoslistaa, ja uskon, että homma ei karkaa siellä lapasesta.

Tätä viikonloppua olen viettänyt vähän haikein mielin. Perjantaina oli tädin hautajaiset, joihin en aslakin takia pystynyt lähtemään. Onneksi sain serkuilta joitain valokuvia joista vähän näin hautajaistunnelmia.  Tänään on pienen tytön etsintä ja lopulta kuolleena löytyminen, olleet mielenpäällä. Etukäteen ei voi tietää miten elämä meitä kuljettaa.

Vielä lopuksi yksi pyyntö. Jos olet käsityöbloggaaja, joka asut 100 kilometrin säteellä Hämeenlinnasta, niin laitatko minulle viestiä. Enempää en voi tällä hetkellä asiasta paljastaa, mutta jotain kivaa on tiedossa.

Marian päivän terveisin seijap